Chiapudding - passer fra 10 måneder

Chiapudding – passer fra 10 måneder

Chiapudding er rett og slett chiafrø blandet med valgfri type væske. Våre favoritter er mandelmelk eller  kokosmelk. Når man lar det stå litt trekker chiafrøene til seg væsken, sveller og gjør grøten tykkere så det blir til en myk og gelèaktig pudding.

Denne passer fra ca 10 måneder siden man skal vente med melk og meieriprodukter til 10 måneder. Anbefalingen gjelder også plantedrikke. Dette er fordi det ikke skal ta opp for stor plass i kostholdet og fortrenge annen jernrik mat.

chiapudding

Oppskrift

Passer fra 10 mnd

Gir 2 små porsjoner

Allergener: ingen

Ingredienser

  • 2 dl valgfri melk
  • 3 ss chiafrø
  • valgfri bær eller frukt til topping

Slik gjør du

Ha melk i to små glass (gjerne med tilhørende lokk) og rør inn chiafrøene. Rør gjerne en gang til etter 10 minutter siden frøene har en tendens til å synke til bunns. Ha på lokket eller dekk over åpningen med et klede og sett det kaldt i noen timer eller over natten. Den holder seg noen dager i kjøleskapet, men husk at man ikke må ta vare på rester som barnet har spist av.

 

Her finner du oppskrift på frokostvafler som passer til hele familien. 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

3 kommentarer
mangois med kokos og lime som passer fra 6 måneder sier 8. mai 2017

[…] Vil du ha flere tips på godsaker til baby? Da bør du sjekke ut 6 alternativer til søtsaker og godis som babyen din kommer til å elske her. […]

Svare
Malin sier 24. januar 2022

Hei! Jeg gav babyen min på 8 mnd chiapudding, men leste nettopp at de skal ikke ha så mye chiafrø.. er det riktig?😥

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 26. januar 2022

    Hei Malin! Tidligere har det vært en anbefalt begrensning på 15 g / ca 3 ss daglig med chiafrø til voksne, men den er fjernet. Du kan gi til babyer fra 6 mnd, men som alt annet, bruk sunn fornuft og ikke overdriv mengden – gi det som en del av et ellers avariert kosthold 🙂 Hilsen Thea BBB

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.