Frokostvafler som passer fra babyen er 6 måneder
Frokostvafler som passer fra babyen er 6 måneder

Frokostvafler som passer fra babyen er 6 måneder

Frokostvafler er næringsrike og kan gis fra babyen er 6 måneder om du bruker vann istedenfor melk. Oppskriften gir 6-8 vafler.

Det er ikke alle vaffeloppskrifter som inneholder sukker, hvetemel og smør.  Selv om matvarer ser like ut kan de ha helt ulikt innhold. Vafler er ikke vafler, og pannekaker er ikke pannekaker. Akkurat som is ikke er is, som vi har snakket mye om i det siste. Du kan lese mer om hva som tilsettes pinneis til barn her.

Her får du oppskriften på frokostvafler. Vil du lage uten egg kan du bruke 2 ss chiafrø og 6 ss vann istedet. Husk at små barn kun bør få små mengder chiafrø.

Frokostvafler

2 bananer

2 egg

2 dl havremel eller speltmel

2 dl havremelk/mandelmelk/helmelk (fra 10 måneder) jeg brukte Berit sin havre & mandelmelk

1 ts bakepulver

1 ts ceylon kanel

1 ts kardemomme

Forslag til topping: usukret eplemos, jordbær, blåbær, peanøttsmør, rømme (10 måneder), honning (fra 1 år)

 

Frokostvafler som passer fra babyen er 6 måneder

Ha bananene i en bolle og mos godt med en gaffel. Visp inn eggene med gaffelen og tilsett mel, melk, bakepulver og krydderet.

Stek i et vaffeljern.

Vil du ha i ekstra grønnsaker? Bruk et rivjern og rasp 2 gulrøtter i vaffelrøra før du steker opp vaflene.

Her får du oppskriften på monsteris.

Her finner du oppskriften på hirsegrøt – naturlig rik på jern.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Martha Gieselmann Alver sier 16. januar 2021

Disse er superpopulære hos 1-åringen vår! Jeg frøs ned vaffelhjertene slik at det var lett å ta opp ett og ett. Nå er det tomt i fryseren, så må lage ny batch 🙂

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.