Jordbær- og rødbetsmoothie med en ingrediens barnet ditt må ha hver dag

Jordbær og rødbetsmoothie med omega-3 – passer fra 12 måneder

Denne smoothien anbefales fra 12 måneder fordi man skal vente med rødbete og oemga-3 tilskudd til barnet ditt er 12 måneder.

Rødbete inneholder nemlig en del nitrat, et stoff som i store mengder kan hemme oksygentransporten. Derfor skal man ikke gi det før babyen er litt større og tåler det bedre, og anbefalingen sier fra 12 måneder.

Både morsmelk og morsmelkerstatning inneholder tilstrekkelig med omega-3 og det anbefales derfor ikke tilskudd av dette før barnet ditt er 12 måneder og har begynt å spise en del fast føde. Hvis man ikke får i seg tilstrekkelig med omega-3 fra kosten kan det være nødvendig å supplere med et tilskudd. Hvis barna dine er skeptiske til smaken kan det være lurt å putte det i en smoothie, slik som vi har gjort her. Bruk en omega-3 av god kvalitet og sjekk om den inneholder vitamin D eller ikke – hvis den gjør det trenger du nemlig ikke å gi det som dråper ved siden av.

Når du skal velge et omega-3 tilskudd er det lurt å velge et flytende, på en mørk flaske som hele familien kan drikke. På den måten kjenner du raskt om oljen er harsk (harsk olje er ikke bra), du får raskere drukket den opp (det for positivt fordi umettede fettsyrer ikke tåler luft, lys og varme så bra) og ikke minst er det supert for barna at vi voksne er forbilder og tar det samme som barna. Det fungerer hvertfall supert hjemme hos oss!

Oppskrift

Passer fra 12 måneder

Gir 2 store, eller 4 små glass med smoothie

Allergener: melk

Ingredienser

300 gram frosne jordbær

1 neve ferdig kokte rødbeter (kan kjøpes vakuumpakket på Meny og Kiwi for eksempel)

2,5 dl naturell yoghurt

2,5 dl kefir (kan sløyfes, bruk i så fall mer yoghurt)

2 ss flytende omega-3 av god kvalitet

Slik gjør du

Hvis du bruker frosne, utenlandske bær skal disse gis et oppkok i 1 minutt før du bruker de.

Ha alt i en blender og kjør til jevn konsistens før du serverer.

Jordbær og rødbetsmoothie med en ingrediens barnet ditt må ha hver dag

 

Her finner du oppskrift på nydelige urtekjeks med nøtter.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

4 kommentarer
Benedicte sier 21. desember 2018

Kan omega cure gis til spedbarn? Fra 4 uker?

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 24. januar 2019

  Hei 🙂 Ja det går helt fint.

  Svare
merethe sier 26. mai 2020

må ikke bærene kokes først?

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 17. juni 2020

  Hei:) Det anbefales å koke utenlandske frosne bær i et minutt til både store og små:)

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.