Jordbær- og rødbetsmoothie med en ingrediens barnet ditt må ha hver dag
Jordbær og rødbetsmoothie med en ingrediens barnet ditt må ha hver dag

Jordbær og rødbetsmoothie med en ingrediens barnet ditt må ha hver dag

Jordbær og rødbetsmoothie kan gis fra barnet ditt er 1 år, men unngår du rødbetene kan du fint gi denne fra 10 måneder. Rødbet er en av de nitratrike matvarene som ikke bør gis til barn under 1 år, les mer om hvilke matvarer barnet ditt ikke må få her.

Jordbær og rødbetsmoothie

Fra 1 år. 2 store smoothie, eller 4 små.

1 pose frosne økologiske jordbær (300 gram)

1-2 never frosne økologiske rødbeter

2,5 dl naturell yoghurt

2,5 dl kefir (kan sløyfes, bruk mer yoghurt)

2 ss omega-3 vi bruker Omega Cure (produktet er sponset av Omega Cure) 

Du trenger ikke nødvendigvis å bruke omega cure, men det er viktig at du bruker et tilskudd av god kvalitet. Omega Cure har en smak som gjør seg ekstra godt i is- og smoothie. Det er viktig at du gir barnet ditt D-vitamin fra babyen er 1 uke men juster om du gir mormsmelkerstatning, les mer her. Noen omega-3 produkter inneholder d-vitamin og andre ikke, sjekk flasken.

Vil du lage en sunnere og mer næringsrik is og smoothie til barnet ditt i sommer? Last ned gratis smakebit på e-boken is og smoothie her.

Hvorfor omega-3?

Omega-3 er fettsyrer vi må tilføre gjennom tilskudd eller maten vi spiser fordi kroppen vår ikke klarer og produsere det selv. Det er viktig for hjerne, hjerte og spesielt viktig for de minste og de som ikke spiser fet fisk. 

Omega-3 beskytter mot hjerte- og karsykdom, de viktige fettsyrene er viktig for intelligensen, konsentrasjonen og for et sterkt immunsystem som skal bekjempe sykdom og passe på at barnet ditt holder seg friskt.

Jordbær og rødbetsmoothie med en ingrediens barnet ditt må ha hver dag

Sånn gjør du

Ta ut frosne jordbær og rødbeter, la de hvile litt på benken før du har de i blender. Da er det enklere å få en jevn smoothie, dette avhenger også av blenderen du bruker.

Ha alle ingrediensene i blenderen og kjør til jevn konsistens. Server til store og små.

I videoen under lager Stine avokadois med pære steg for steg, oppskriften finner du her.

Avokadois på under 10 minutter🥑🍦Skriv avokadois for oppskrift😋

Gepostet von Bare Bra Barnemat am Donnerstag, 5. Juli 2018

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

4 kommentarer
Benedicte sier 21. desember 2018

Kan omega cure gis til spedbarn? Fra 4 uker?

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 24. januar 2019

  Hei 🙂 Ja det går helt fint.

  Svare
merethe sier 26. mai 2020

må ikke bærene kokes først?

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 17. juni 2020

  Hei:) Det anbefales å koke utenlandske frosne bær i et minutt til både store og små:)

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.