Et godt og saftig julebrød med sjokolade, nøtter og tørket frukt som hele familien kan nyte til jul. Julebrødet passer også de aller minste barna.
Til 1 brød, passer fra 6 måneder
Julebrød
- 2 modne bananer
- 2 egg
- 50 gram usaltet smør
- 1 1/2 dl speltmel
- 1 1/2 dl havregryn
- 1 ts bakepulver
Krydder
- 1/2 ts nellik
- 1/2 ts ingefær
- 1/2 ts ceylonkanel
- 1/2 ts kardemomme
Fyll
- 50 gram valnøtter
- 50 gram rosiner
- 50 gram tørkede aprikoser
- 40 gram mørk sjokolade
Slik gjør du
Sett ovnen på 175 grader varmluft og finn frem en bolle. Ha 2 godt modne bananer i bollen og mos med en gaffel til bananene er finmost. Pisk inn eggene og smelt smøret i en kjele på svak varme. Bland inn speltmel, havregryn, bakepulver og krydder. Bland så inn smeltet romtemperert smør.
Hakk valnøtter, mørk sjokolade, aprikoser og bland inn sammen med rosiner. Smør en form og ha blandingen i, topp brødet med valnøtter/rosiner.
Stekes midt i ovnen på varmluft 175 grader i 30-40 minutter. Stikk en pinne i julebrødet for å sjekke om det er ferdigstekt.
Til de minste kan du finmale eller droppe nøttene.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
