Julegelé - passer fra 2 år

Julegelé – passer fra 2 år

Disse myke figurene kan du lage til de minste barna hvis du dropper søtning. Ellers anbefaler vi de fra 2 år hvis du søter med lønnesirup. Du kan også bruke jordbær som smaker litt søtere enn bringebær, som er litt syrligere.

Gelégodteri inneholder gelatin som er laget av kokt kollagen. Kollagen er en viktig bestanddel i kroppens bindevev, og nødvendig for vedlikehold og oppbygning av bein, sener og ledd, hud hår og negler.

Du har kanskje allerede fått med deg at vi anbefaler å bruke gelatinrik kraft når du lager mat. Det er ikke alle som lager kraft og da er det supert å kunne bruke gelatinpulver i mat, og ikke minst godis! Dette er en skikkelig godsak for hele familien. Du kan finne økologisk gelatinpulver i helsekost.

Oppskrift

Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)

Gir ca 3 brett med gelefigurer

Allergener: ingen

Ingredienser

300 gram frosne jordbær (eller bringebær)
1/2 dl vann
5 ss lønnesirup
3 ss gelatin

Slik gjør du

Finn frem en kjele og ha i bærene og vann, og la det tine på svak varme. Når det er mykt kan du ha det over i en blender eller bruke en stavmikser rett i kjelen og mose det hele til en jevn pure. Du kan også la bærene tine litt i blendern, kjøre det til mos og deretter ha det over i kjelen. Hvis du bruker bringebær er det lurt å sile de av for å bli kvitt en del av frøene.

Ha det deretter tilbake i kjelen og kok opp i 1 minutt. Hvis du bruker frosne, utenlandske bær er nemlig anbefalingen å koke de i 1 minutt for å drepe eventuelle uønskede virus og bakterier.

Ha i gelatin og søtning og rør godt til alt er blandet.

Fordel det i passede former og sett det kaldt til det har stivnet, ca 2 – 3 timer.

Julegelé med bringebær eller jordbær som kan gis fra 6 måneder

 

Vil du har flere juleoppskrifter? Du får masse godt for hele familien i vår egen JULEGODT bok som du finner her.  

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Christine sier 12. desember 2021

Hvor mye væske blir 400 gram bringebær i dl? Jeg tenkte å ta litt av det jeg lager saft av fra andre bær. 🙂

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.