Laks med wokgrønnsaker og quinoa- passer fra 6 måneder

Laks med wokgrønnsaker og quinoa- passer fra 6 måneder

Til: 2 barn og 2 voksne

Tid: 30 minutter

Du trenger:

  • 1 pakke frossen laks (4 laksestykker)
  • 1 pakke wokgrønnsaker (frosne)
  • 1 dl tørr quinoa
  • 0,5 dl kaldpresset olivenolje
  • Saften av 1/2 sitron
  • Friske urter: Koriander og basilikum
  • 2 avokado
  • Saften av 1/2 lime
  • 1 fedd hvitløk

Har du eller barnet ditt allergi mot fisk, kan kylling benyttes i stedet

Fremgangsmåte

Legg 1 dl quinoa i bløt i en time eller to og skyll den godt. Du kan også gi den et raskt oppkok og skylle av såpestoffene før du koker den ferdig. Sett ovnen på 175 grader. Legg tinte laksebiter i en ildfast form og topp laksen med skiver av sitron og en dæsj olivenolje.

Ha quinoaen og 2 dl vann i en kjele med lokk. Sett quinoaen til kok samtidig som du putter laksen i ovnen. Begge deler trenger 15 minutter på å bli ferdig. Mens du venter finner du frem en stekepanne og gjør klar wokgrønnsakene. Ta de gjerne opp en time eller to før du skal steke de, så de tiner litt, men dette er ikke et must. Mens dette steker og koker lager du guacamole.  

Guacamole: Del to avokado og grav ut fruktkjøttet med en skje og ha det på en tallerken eller i en stavmiksbeholder. Riv over et fedd hvitløk og press ut saften av ½ lime. Bruk en potetmoser om du har det på en tallerken, eller bruk stavmikser for en glattere guacamole.

De siste 5 minuttene av koke- og steketiden, steker du wokgrønnsakene i en panne på medium varme. Når quinoaen er ferdig kokt og vannet er absorbert, heller du over saften av ½ sitron, olivenolje og har i friske, hakkede urter.   

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Snapchat her eller instagram her

Bare Bra Barnemat

 

 

 

 

Klem fra Veronika og Stine

Om forfatteren team_barebrabarnemat

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

 Bli trygg på å lage barnematen selv - Bli med på gratis foredrag tirsdag 20. november kl. 10.00