Lakselasagne lagde jeg ofte da jeg jobbet som kostholdsansvarlig i barnehage. Den var kjempe populær både hos store og små. Siden den inneholder spinat bør du vente med å servere denne til babyen er 12 måneder. Om du erstatter spinaten med squash kan du gi denne fra 10 måneder.
Lakselasagne til 4 personer
1 pakke laksefilet (4-500 gram)
10-15 lasagneplater
2 dl fløte
1 boks philadelphiaost (200 gram)
1 stor pose spinat
salt og pepper
Avocado og tomater som tilbehør om du ønsker

Sånn gjør du
Det er fint om laksen er halvtint da er det enklere å skjære i skiver. Sett først ovnen på 180 grader varmluft.
Pass på at du bruker lasagneplater som ikke trenger mer enn 20 minutter i ovnen.
Ha fløte og philadelpiaost i en kjele og kok opp. Rør om og la sausen småkoke mens du forbereder laksen. Husk å røre innimellom.
Skjær laksefiletene på langs i tynne strimler.
Finn frem en ildfast form som egner seg til å lage lasagne i.
Dekk bunnen med laks. Legg et lag spinat, så tykt eller tynt du ønsker. Dekk med lasagneplater.
Sjekk at sausen har tyknet litt, du kan salte og pepre om du ønsker.
Hell litt av sausen over lasagneplatene, spre sausen utover med en skje så den dekker lasagneplatene.
Legg så et lag til med laks, spinat og lasagneplater. Det siste laget dekker du lasagneplatene godt med saus og topper med ost.
Sett i ovnen på varmluft 180 grader i 15-20 minutter.
Server med en salat av avocado og tomater.
I denne episoden av Barnemat-TV viser vi deg hvordan du lager lakselasagne på 1-2-3
Lær å lage digg fiskemiddag på 123 ??? Du får også vite hvordan du enkelt kan tilpasse middagen til de minste! Skriv laks i kommentarfeltet for å få oppskriften av Doris <3 eller gå inn her www.barebrabarnemat.no/lakselasagne
Publisert av BARE BRA BARNEMAT 26. januar 2018
En annen favoritt som jeg serverte mye av i barnehagen var denne tacogratengen som er en sunnere utgave av fredagstacoen
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
