Lakselasagne lagde jeg ofte da jeg jobbet som kostholdsansvarlig i barnehage. Den var kjempepopulær både hos store og små. Siden den inneholder spinat bør du vente med å servere denne til babyen er 12 måneder. Om du erstatter spinaten med squash kan du gi denne fra 10 måneder. Husk også at spinat ikke skal varmes opp flere ganger så denne retten egner seg ikke som restemat.
Oppskrift
Passer fra 12 måneder
Gir mat til 2 voksne og 2 barn
Allergener: fisk, melk
Ingredienser
Ca 400 – 500 gram laksefilet
10-15 lasagneplater
2 dl fløte
200 gram philadelphiaost
1 stor pose spinat
Salt og pepper
Avokado og tomater som tilbehør om du ønsker

Sånn gjør du
Det er fint om laksen er halvtint da er det enklere å skjære i skiver. Sett først ovnen på 180 grader varmluft.
Ha fløte og philadelpiaost i en kjele og kok opp. Rør om og la sausen småkoke mens du forbereder laksen. Husk å røre innimellom.
Skjær laksefiletene på langs i tynne strimler.
Finn frem en ildfast form som egner seg til å lage lasagne i.
Dekk bunnen med laks. Legg et lag spinat, så tykt eller tynt du ønsker. Dekk med lasagneplater.
Sjekk at sausen har tyknet litt, du kan salte og pepre om du ønsker.
Hell litt av sausen over lasagneplatene, spre sausen utover med en skje så den dekker lasagneplatene.
Legg så et lag til med laks, spinat og lasagneplater. Det siste laget dekker du lasagneplatene godt med saus og topper med ost.
Sett i ovnen på varmluft 180 grader i 15-20 minutter.
Server med en salat av avocado og tomater.
En annen favoritt som jeg serverte mye av i barnehagen var denne tacogratengen.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.