Lyserosa supersmoothie for småtasser - kan gis fra 6 måneder

Lyserosa supersmoothie for småtasser – kan gis fra 6 måneder

Jordbær er naturlig søte og gir også en søt rosa farge. Her har vi i tillegg beriket smoothien med brokkoli som forsvinner inn i den rosa smoothien, eggeplomme og chiafrø.

Vi bruker gjerne et lite sniketriks som dette for å få i barna godt med nyttige næringsstoffer, men det er også viktig å eksponere de for matvarene slik de er så de blir kjent med de på den måten også.

Når du lager en tykk smoothie, men næringsrike ingredienser og relativt lite væske kan du servere den fra 6 måneder i små mengder. Barn skal nemlig ikke ha noe annet å drikke enn morsmelk/morsmelkerstatning og vann før de blir 12 måneder.

Du kan trygt bruke rå eggeplomme i Norge, det er ikke risiko for salmonella her.

Vi anbefaler helfet kokosmelk fordi denne er rik på fettsyrer som ligner de som finnes i morsmelk og faktisk inneholder over 3 mg jern per 100 gram vare.Du kan gjerne bruke morsmelk som erstatning for kokosmelken.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Gir 1 – 2 barneporsjoner

Allergener: egg

Ingredienser

  • En neve frossen brokkoli
  • En neve frosne jordbær
  • 1 eggeplomme
  • 2 dl helfet kokosmelk
  • 1 ss chiafrø
  • 1 banan

Slik gjør du

Hvis du bruker frosne utenlandske bær skal disse gis et oppkok i 1 minutt før du bruker de.

Kjør alt i en blender til du har en smidig og deilig smoothie.

Tips: frys restene i ispinneformer

 

Her får du oppskrift på avokadois med pære.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Daidalos' slimsmoothie - BARE BRA BARNEMAT sier 16. mars 2017

[…] Vil du prøve flere smoothieoppskrifter? Lyserosa supersmoothie finner du her. […]

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.