Vil du ha nydelige medisterkaker til jul? Disse passer fra 10 måneder!

Vil du ha nydelige medisterkaker til jul? Disse passer fra 10 måneder!

Oppskrift på nydelige medisterkaker

Passer fra 10 måneder

Tips: bytt ut helmelk med havremelk om du vil gi fra 6 måneder

Medisterkaker er virkelig min favoritt julemat. Denne oppskriften gir ca 40 små medisterkaker, og hjemme hos oss forsvant alle på tre dager! Du kan servere de inntil julemiddagen, som middag i seg selv med båtstekte poteter, grønnsaker og en god kraftsaus eller rett og slett bare ha medisterkaken på skiva.

En ting jeg har merket meg i gamle medisterkakeoppskrifter er at det gjerne står “1/4 ts ingefær” og “1/2” ts kardemomme. Etter min mening er dette alt for lite krydder. Mitt beste tips; bruk masse krydder i medisterkakene. Det blir utrolig godt.

Du trenger:

  • 1,2 kg medisterdeg
  • 1 1/2 ts malt muskat
  • 1 ts fersk ingefær (rives)
  • 5 ss potetmel/maizena
  • 5 dl økologisk helmelk
  • Kvernet pepper
  • 1 ts mineralsalt (dropp dette om babyen er under 10 måneder)

Fremgangsmåte:

Ha medisterdeigen i en stor bolle. medisterkaker

Ha over revet muskat og revet ingefær.

Et tips når du skal rive muskat er å først rive den over en skål, og så ha den over medisterdeigen.

medisterkaker

Hell over melken.

medisterkaker

Bruk hånda og bland deigen godt sammen.

medisterkaker

Når deigen er seig og fin er den klar.

Finn frem to stekepanner og sett platen på medium varme. Med to stekepanner går det dobbelt så raskt. Ha smør i pannene.

Finn frem en spiseskje og et glass med lunkent vann som du bruker å dyppe skjea i.

Dypp skjea i vannet og grav ut en spiseskje med medisterdeig å ha i panna.

Fyll begge pannene med medisterkaker og la de brunes på den ene siden før du snur dem.

Finn frem den dype langpanna og sette stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Legg de halvstekte medisterkakene i langpanna.

Gjenta prosessen til du har brukt opp all medisterdeigen.

Sett så langpanna med medisterkakene inn i stekeovnen og la de stå i 15 minutter.

medisterkaker

Voila!

40 nystekte, supergode medisterkaker er klare.

Om du ikke spiser alle på tre dager sånn som oss, kan du helt enkelt fryse de ned og ta opp etter behov. Disse redder virkelig julemiddagen.

medisterkaker

 

 

 

About the Author Veronika Bjørnstad

Veronika elsker gode råvarer og mat laget med kjærlighet. Hun ønsker at alle barn skal få den beste starten på livet med bra mat. Det viktig at å ha respekt for naturen og dyrene vi spiser. Derfor streber hun etter at vi skal bruke hele dyret og spise mest mulig sprøytefri mat!

follow me on:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis her.