Monsteris en pinneis som du kan gi fra babyen er 6 måneder
Monsteris en pinneis som du kan gi fra babyen er 6 måneder

Monsteris en pinneis som du kan gi fra babyen er 6 måneder

Vi vil så gjerne inspirere deg til å lage mer hjemmelaget is til barna dine, fordi vi nylig har fått ny kunnskap om tilsetningsstoffer som tilsettes i helt vanlig is fra butikken, både pinneis og boksis, også istypene rettet mot barn. Tilsetningsstoffene som vi tidligere har trodd har vært helt trygge, har vist seg at er stoffer som kan påvirke tarmfloraen negativt. Når vi vet at de minste er ekstra sårbare for forandrer i tarmflora de første leveårene, bør produsentene ta dette på alvor. Vi gjør det vi kan for å få dette opp og frem i lyset, sånn at vi kan kjøpe trygg is i butikken. Enn så lenge, kan du lage mer hjemmelaget. Oppskriften på monsteris finner du nederst i innlegget.

Tilsetningsstoffet karragenan

I is fungerer karragenan utmerket for å gi en munnfølelse av tykk konsistens. Studier på Karragenan (E407) viser at stoffet kan gi tarmbetennelse i forsøksdyr (3). Ved å kombinere karragenan med fett og sukker blir effektene enda større hos mus (4).

Tilsetningsstoffet Karboksymetylcellulose

Karboksymetylcellulose brukes også i is. Studier på karboksymetylcellulose (E466, E467) har vist at stoffet – i doser som anses som trygge – kan gi tarmbetennelse og metabolsk syndrom i mus (5,6) Forfatterne av disse studiene skriver at det er sannsynlig at dette tilsetningsstoffet kan forklare noe av økningen i inflammatorisk tarmsykdom i nyere tid, der Norge har høyest forekomst i verden.

Hvordan kan det ha seg at disse stoffene er tillatt og anses som“trygge”?

Normalt sett testes ikke tilsetningsstoffer for påvirkning på tarmhelse og er ikke et kriterium for godkjenning. Slik kan det ha seg at disse tilsetningsstoffene godkjennes og finnes i “helt vanlige” matvarer på butikken.

Les hele innlegget her

Monsteris

6-8 pinneis. Fra 6 måneder

  • 1 liten moden avokado
  • 2 store never frossen mango
  • 1 neve økologisk mynte
  • 1 dl kokosmelk/havremelk (morsmelk/morsmelkerstatning fra 6 måneder)

Du kan også bruke kremfløte for en fyldig og mer kremet konsistens – fra 10 måneder.

Ha alle ingrediensene i en blender og bland godt. Alternativer til blender er stavmikser eller foodprosessor. Hell i ispinneformer og frys ned.

Få oppskrifter på SUNNERE IS til barna

Her får du smakebiten på e-boken is og smoothie helt gratis.

Monstersmoothie

1 glass smoothie

Denne kan lages som smoothie og gis fra 6 måneder om du bytter ut havremelk med ca 10 isbiter. 

Her finner du oppskrift på vår superpopulære mangois

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Frokostvafler som passer fra babyen er 6 måneder sier 29. juni 2020

[…] Her får du oppskriften på monsteris. […]

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.