Grøtis - fra 10 måneder
Pinneis du kan spise hver dag om du vil - fra 6 måneder

Grøtis – fra 10 måneder

Pinneis kan spises hver dag, bare de er basert på næringsrike råvarer som fyller de små kroppene med nyttige byggeklosser. Vi har lagt ut oppskrift på både frokostis og mangois, og her skal du få enda en næringsrik isoppskrift laget med havregryn: en grøtis!

 

Oppskrift

Passer fra 10 måneder

Gir 6 – 8 stk

Allergener: evt melk

Ingredienser

5 dl valgfri melk

2 store dadler uten stein eller 1 moden banan

2 dl havregryn

2 never økologiske rosiner (les mer her om hvorfor vi anbefaler økologiske rosiner)

1 ts ceylon kanel

Pinneis du kan spise hver dag om du vil - fra 6 måneder

Slik gjør du

Varm melken i en kjele sammen med dadler. Når melken er lunken kjører du litt av melken med dadlene i en kjøkkenmaskin som du vet klarer å lage en jevn masse. Ha blandingen tilbake i kjelen sammen med resten av melken. kok opp og tilsett havregryn, rosiner og ceylonkanel. La koke i ca 5 minutter. Avkjøl før du heller grøten i ispinneformer.

 

I tillegg til å lage pinneis kan du servere litt som grøt.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.