Pinneis du kan spise hver dag om du vil - fra 6 måneder
Pinneis du kan spise hver dag om du vil - fra 6 måneder

Pinneis du kan spise hver dag om du vil – fra 6 måneder

Pinneis kan spises hver dag, bare den er proppet med næringsstoffer. Vi har lagt ut både oppskrift på frokostis og mangois. Mangoisen er superpopulær, den er en av de raskeste isene du kan lage, har få ingredienser og smaker bare så godt.

Her får du enda en oppskrift på pinneis, en herlig grøtis.

Få oppskrifter på SUNNERE IS til barna

Her får du smakebiten på e-boken is og smoothie helt gratis.

Hidden Content

Pinneis – Grøtis

8 stk, kan gis fra 6 måneder.

5 dl havremelk eller helmelk fra 10 måneder, bruk vann og morsmelk/morsmelkerstatning fra 6 måneder

2 store dadler, erstatt med 1 moden banan til de minste

2 dl havregryn (eller havremel)

2 never rosiner

1-2 ts ceylon kanel

Pinneis du kan spise hver dag om du vil - fra 6 måneder

Fremgangsmåte

Varm melken i en kjele sammen med dadler. Når melken er lunken kjører du litt av melken med dadlene i en blender eller i en maskin med s-blad som du vet klarer å lage en jevn masse. Ha blandingen tilbake i kjelen sammen med resten av melken. kok opp og tilsett havregryn, rosiner og ceylon kanel. La koke i ca 5 minutter. Avkjøl før du heller grøten i ispinneformer.

Med vann og morsmelk/morsmelkerstatning: Bland 3 dl vann med banan i en blender eller bruk en gaffel til å mose bananen. Kok opp og tilsett havregryn og ceylon kanel, eventuelt rosiner. La småputre i et par minutter før du tar kjelen av og tilsetter morsmelk/morsmelkerstatning. Avkjøl før du heller grøten i ispinneformer.

I tillegg til å lage pinneis kan du servere litt som grøt.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Få oppskrifter på SUNNERE IS til barna

Her får du smakebiten på e-boken is og smoothie helt gratis.

Hidden Content

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.