Pinneis kan spises hver dag, bare den er proppet med næringsstoffer. Vi har lagt ut både oppskrift på frokostis og mangois. Mangoisen er superpopulær, den er en av de raskeste isene du kan lage, har få ingredienser og smaker bare så godt.
Her får du enda en oppskrift på pinneis, en herlig grøtis.
Pinneis – Grøtis
8 stk, kan gis fra 6 måneder.
5 dl havremelk eller helmelk fra 10 måneder, bruk vann og morsmelk/morsmelkerstatning fra 6 måneder
2 store dadler, erstatt med 1 moden banan til de minste
2 dl havregryn
2 never rosiner
1-2 ts ceylon kanel

Fremgangsmåte
Varm melken i en kjele sammen med dadler. Når melken er lunken kjører du litt av melken med dadlene i en blender eller i en maskin med s-blad som du vet klarer å lage en jevn masse. Ha blandingen tilbake i kjelen sammen med resten av melken. kok opp og tilsett havregryn, rosiner og ceylon kanel. La koke i ca 5 minutter. Avkjøl før du heller grøten i ispinneformer.
Med vann og morsmelk/morsmelkerstatning: Bland 3 dl vann med banan i en blender eller bruk en gaffel til å mose bananen. Kok opp og tilsett havregryn og ceylon kanel, eventuelt rosiner. La småputre i et par minutter før du tar kjelen av og tilsetter morsmelk/morsmelkerstatning. Avkjøl før du heller grøten i ispinneformer.
I tillegg til å lage pinneis kan du servere litt som grøt.
Smakebiten på is og smoothie får du her.
Vil du ha alle isoppskriftene våre finner du vår splitter nye is- og smoothiebok her (e-bok)

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg oss daglig på Snapchat her.

Klem fra Veronika og Stine