Rundstykker over natten - oppskrift fra matpakkeboken
Rundstykker over natten

Rundstykker over natten – oppskrift fra matpakkeboken

Dette er rundstykker som får bein å gå på, så best å doble oppskriften. Ferske rundstykker er så godt at det er lett å spise et par ekstra av disse.

Etter matpakkeboken kom ut i høst har vi fått så mange hyggelige tilbakemeldinger, både på matpakkene og oppskriftene. Senest i går fikk jeg denne:

«Testet rundstykkene du bare rører sammen på kvelden, må bare si NAM!! Takk for oppskrift, min nye favoritt hvertfall.» Prøv de du også, her kommer oppskriften.

Oppskrift

Fra 6 måneder

Gir 9 rundstykker

Allergener: gluten, sesamfrø

Ingredienser

200 g siktet speltmel

200 g fint sammalt speltmel

150 g havregryn

2 ss gresskarkjerner

2 ss solsikkekjerner

2 ss sesamfrø

1 ts salt

1 ts tørrgjær (eller surdeig om du bruker det)

6 dl vann

Rundstykker over natten

Slik gjør du

Bland sammen det tørre i en bolle og hell i vann. Vend sammen. Dekk til bollen med et løst håndkle og la den stå på kjøkkenbenken i ca 8 timer eller natten over.

Bruk to skjeer og kladd ut rundstykkene på et stekebrett med bakepapir.

Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme og stek i ca 2o minutter.

La rundstykkene avkjøles på rist.

 

Oppskrift på surdeigsstarter finner du her.

 

Oppskriften er fra bok nr 5 «Bare Bra Barnemat Matpakker», og alle bøkene og nettbutikken vår finner du her.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

8 kommentarer
Marte sier 17. mars 2024

Hei,

Bruker dere sammalt fin eller sammalt grov når det står «sammalt» i oppskriftene? 🙂

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 18. mars 2024

    Vi bruker sammalt fint speltmel 🙂 Jeg kan spesifisere det i oppskriften!

    Svare
Ruth sier 23. mars 2024

Hei, hvor mye surdeig skal man bruke til denne oppskriften? Kun én teskje?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 25. mars 2024

    Heiu, som regel anbefaler vi 2 – 3 ss sprudlende surdeig når man ikke bruker gjær 🙂

    Svare
Karoline sier 7. april 2024

Skal deigen være seig når den bakes ut til rundstykker?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 8. april 2024

    Jepp, den er nesten litt flytende! Bruk to skjeer til å kladde ut rundstykker på et brett 🙂

    Svare
Elin sier 25. juli 2024

Hei!
Disse var utrolig gode! 3-åringen som har vært i en knekkebrødfase spiste 2 store rundstykker til frokost:)
Kan de fryses og hvor lenge holder de?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 25. juli 2024

    Hei Elin – tusen takk for hyggelig tilbakemelding. De kan som så mye annet fryses ja, og holdbarheten er helt sikkert fin i 3 – 4 mnd.

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.