Jernrikt brød - passer fra 6 måneder

Jernrikt brød – passer fra 6 måneder

Dette er et jernrikt brød som kan du servere fra babyen din er 6 måneder. Det er saftig og smakfullt. Det inneholder både sesamfrø og chiafrø som er gode kilder til jern. Bruk gjerne de mørkere sesamfrøene med skall, de inneholder nemlig mer jern enn de lysere som er avskallet.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Gir 2 brød i former på ca 26 x 10 x 6,5 cm

Allergener: gluten, sesamfrø

Ingredienser

6 dl sammalt speltmel

5 dl siktet speltmel

1 dl sesamfrø med skall

2 dl havregryn

1 dl chiafrø

1 ts tørrgjær eller 2 – 3 ss surdeigsstarter

8 dl vann

Slik gjør du

Bland de tørre ingrediensene sammen før du heller i vannet. Hvis du bruker surdeigsstarter kan du blande denne i vannet. Elt raskt sammen til en jevn deig, og fordel røren i to brødformer som du enten har smurt eller bruker bakepapir i. Når du hever i formen får du rundere og mindre skarpe kanter på brødet. La deigen stå på kjøkkenbenken over natten (8  – 12 timer).

Stek brødene på 200 grader over og undervarme, nederste rille i ca 1 time.

PS: skjær opp skiver av brødet når det er ferdig stekt og frys det ned.

Her finner du tips til pålegg du kan servere på skiva.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Om forfatteren Thea i Bare Bra Barnemat

Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.