Langtidhevet grytebrød med Bare Bra Barnemat spiret brødmiks

Langtidhevet grytebrød med Bare Bra Barnemat spiret brødmiks

Grytebrød får en sprø skorpe og myk innside. Når du langtidshever blir næringsstoffene lettere å ta opp og brødet enklere å fordøye.

Brødet er også bakt med Bare Bra Barnemats spiret speltmel. Når kornet spires øker også biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna. Du kan bestille spiret mel i nettbutikken vår her.

I denne oppskriften har vi brukt Bare Bra Barnemats spiret brødmiks som er et økologisk sammalt speltmel som gir et 100% grovt brød, men melet er finmalt så det er ingen hele biter av kornet i det.

Vi tilsette litt salt i brødet for å gi det mer smak og lengre holdbarhet. Skal du kun bake brød til de minste i familien kan du gjerne sløyfe det. Husk at barn tåler, og skal ha litt salt, men det er den totale mengden som teller. Når du lager mer hjemmelaget har du bedre kontroll på saltinntaket.

Oppskrift

Fra 6 måneder

Gir 1 brød

Allergener: gluten

Tidsbruk: ca 13 timer

Ingredienser

1 kg Bare Bra Barnemat spiret brødmiks

1 ts tørrgjær

10 gram salt

6 dl vann

Slik gjør du

Bland sammen mel, gjær, salt og vann og elt til deigen er jevn.

Elt sammen til du får en jevn deig. Unngå å tilsette mer vann selv om du umiddelbart kan få følelsen av at deigen kan virke tørr. Vårt spirede mel er relativt ferskt, og har høyere vanninnhold. Dette gjør at man trenger litt mindre væske enn når man baker med annet mel, men at man bare må bruke litt tid på å elte det godt sammen, ca 10 minutter.

La deigen heve i bakebollen på kjøkkenbenken over natten, mellom 8 – 12 timer.

Finn frem en jerngryte, og sett den inn i kald ovn og sett temperaturen på 250 grader over og undervarme. la kjelen varme seg opp. Ta deretter ut gryten, og ha litt mel i bunnen. Hvelv deigen oppi, ha på lokk og sett kjelen inn i ovnen på nederste rille. Stek brødet i 30 minutter. Ta deretter av lokket og skru ned temperaturen til 200 grader og stek videre i ytterligere 15 minutter.

Ta ut brødet, og la det avkjøle seg på en rist. Vent med å skjære i brødet til det er helt avkjølt så unngår du at det er seigt og setter seg fast på kniven.

 

Her finner du en stor oversikt over pålegg som du kan bruke på brødskiva.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Om forfatteren Thea i Bare Bra Barnemat

Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.