Denne sjokoladekaken passer fra babyen er 1 år, eller før om du kun bruker dadler som søtning. Den inneholder gode fettsyrer fra egg, olje og mandelmel. Husk at honning ikke skal gis til barn under 1 år. Du kan lese mer om hvilke matvarer man skal passe på i denne posten.
Oppskrift
Passer fra 12 måneder
Gir en kake på i 22 cm form
Allergener: egg, nøtter
Ingredienser
1 dl kokt vann eller valgfri varm melk
40 gram kakaopulver eller mindre (20 gram) om du ikke ønsker så sterk kakaosmak
10 store dadler (eller 20 små) uten stein
4 ss lønnesirup eller honning (kan sløyfes, bruk et par ekstra dadler istedet)
1 egg
1/2 dl olivenolje eller kaldpresset rapsolje
180 gram mandelmel
1 liten ts natron

Slik gjør du
Legg dadlene i kokt vann i 5-10 minutter for å mykne de litt. Hell av vannet og bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin til det blir en fin daddelmos. Bland sammen 1 dl varmt vann (eller melk) og kakaopulver i en egen bolle.
Tilsett lønnesirup/honning, egg og olje sammen med daddlemosen og bland godt.
Ha i kakaovannet og bland inn mandelmel og natron.
Bruk en kakeform ca 22 cm og stek i ovnen på 160 grader i 45 minutter.
NY oppskriftsbok!
60 oppskrifter hele familien kommer til å elske. Enkle, raske og næringsrike. "Dette er næringsrik fast food" Julianne
Ser du etter flere gode oppskrifter med dadler? Da bør du sjekke ut disse supergode cashewkulene med dadler som også kan brukes som kaketopping.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.