Rå avokadokake med lime - passer fra 2 år
Avokadokake med lime - en nydelig kake som passer fra 1 år

Rå avokadokake med lime – passer fra 2 år

Avokadokake med lime er en perfekt kake å servere om du vil ha et sunnere alternativ til bursdagsfeiringen eller noe godt i helgen. Kaken inneholder honning så om du ønsker å gi denne til barn under 1 år må du ikke bruke honning.

Oppskrift

Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)

Gir nok til 2 små kakeformer 18 cm x 6 cm

Allergener: nøtter

Husk at honning ikke må gis til barn under 1 år.

Ingredienser

Bunnen

1/2 dl kokosmasse

10 små myke dadler uten stein

150 gram nøtter (pekan og cashew)

1 klype salt

Fyll

3 store spisemodne avokado

2 ss kokosolje

3 ss honning

Saften av 1/2 lime (eller mer, smak deg frem)

Avokadokake med lime - en nydelig kake som passer fra 1 år

Sånn gjør du

Ha kokosmasse, myke dadler, nøtter og salt i en kjøkkenmaskin med s-blad. Kjør til massen er jevn. Dekk kakeformene med bakepapir og hell halvparten av blandingen i hver. Trykk bunnen godt ned og sett i fryseren mens du lager avokadofyllet.

Ha avokado, kokosolje, honning og saften av lime i en blender eller bruk en stavmikser og kjør til jevn konsistens. Ta formene ut av fryseren og hell over bunnen.

Sett kakene i fryseren. Tas ut 10 minutter før servering.

 

Her finner du oppskrift på avokadois med pære.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Edith Ljung sier 4. september 2018

The cashew «balls» are just yummy <3
Edith

Svare
felicia sier 18. februar 2022

it is so unbelievably easy to make raw cakes and they are also healthy and nutritious, and tasty! … I wonder why people bother with baking and doughs and creams and complicated stuff all the time. :))

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.