3 måter å servere avokado på: mos, staver og guacamole

3 måter å servere avokado på: mos, staver og guacamole

Avokado er en næringsrik og populær matvare. Denne kan du gi til babyen din fra hun starter med fast føde. Det er et godt valg siden den er myk, bidrar med masse nyttige fettsyrer og er rask å tilberede! Her får du 3 ulike måter å servere avokado på: som mos, i staver eller som en deilig guacamole til hele familien.

Her kan du laste ned vår gratis babymatguide. Den er for deg som skal i gang med fast føde og lurer på akkurat hvilke matvarer du kan starte med.

Most avokado

Du kan gi avokado fra du starter med fast føde, tidligst ved 4 måneder. Da kan du mose avokadokjøttet med en stavmikser for å få den helt jevn siden all mat som serveres til babyer under 6 måneder skal være helt finmost. Hvis du gir avokado som mos skal du blande morsmelk eller morsmelkerstatning før servering.

Etterhvert når hun blir 6 – 7 måneder og skal ha litt mer konsistens kan du bruke en ballongvisp eller en gaffel. Da blir den ikke like finmost og får naturlig små klumper. Det er nemlig også viktig å øve seg på grovere konsistenser.

Avokado kan du servere helt naturell, eller blande sammen med en annen matvare. Mange velger en søt frukt som banan som også er like enkel å mose sammen.

Du kan også bruke avokado på brødskiva og da kan du smøre mosen rett på skiven, eller skjære skiver av avokado som du legger på. Til de minste barna er det fint å smøre de litt utover eller klemme det fast med en gaffel så det ikke faller av. Brødbiter (uten veldig harde skorper) med avokado passer fra 6 måneder.

Avokado i staver

Fra 6 måneder kan du også gi babyen din plukkemat, og da må du tilpasse konsistensen og fasongen så babyen din klarer å gripe den selv. Skjær båter av avokado som du ruller i noe for at babyen din skal få bedre grep. For ellers er avokadoen veldig glatt. Du kan for eksempel bruke

Guacamole

Guacamole er perfekt tilbehør til så mange retter. Det passer til taco, vegetarfajitas, grillmat og burgere for å nevne noe. Her får du vår enkle oppskrift, men det er også veldig godt med litt finhakket rødløk og tomater i.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Gir 1 liten bolle

Allergener: ingen

Ingredienser

2 avokado

1 fedd hvitløk

Saften fra 1/2 lime

1/4 potte med frisk koriander

Litt salt

Litt nykvernet pepper

Slik gjør du

Del avokadoene, fjern steinen og skjær kjøttet i ruter. Ha det over i en bolle og mos det med en gaffel eller ballongvisp. Skrell og finhakk hvitløksfeddet og ha det i bollen. Finhakk koriander og ha det i sammen med limesaften og krydder. Vend alt godt sammen.

 

Våre oppskrifter er laget for friske babyer og er ment som inspirasjon til hva du kan starte med når du skal i gang med fast føde. Vi jobber ut i fra Helsedirektoratets råd til barn. Husk at babyen din trenger næringstett mat og bør tilbys en variasjon av flere næringsrike råvarer. Hvis barnet ditt har spesielle behov, utfordringer, ikke vokser tilfredsstillende eller får en allergisk reaksjon, ta kontakt med lege/helsestasjon.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

 

Om forfatteren Thea i Bare Bra Barnemat

Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.