Spagetti bolognese er mange barns favoritt. Her får du en oppskrift med litt grønnsaker i form av løk, sopp og gulrøtter. Er barna skeptiske? Lag sausen og stavmiks det hele så merker de ikke bitene!
Tåler ikke barnet eller noen andre i familien gluten? Du kan bytte ut spagetti med ris eller squashgetti (da trenger du en maskin som skjærer squash som tynne pastastrimler) og bruke det i stedet for spagetti. Du kan sløyfe soyasausen eller bruke glutenfri tamari isteden.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir mat til 2 voksne og 2 barn
Allergener: gluten
Ingredienser
1 løk
4 fedd hvitløk
4 stk sopp
2 gulrøtter
1 ss balsamicoeddik
1 ss soyasaus
1 dl kokosmelk
2 ss tomatpuré
1 boks hakkede tomater (400 gram)
1 boks ferdig kokte røde linser eller kjøttdeig (400 gram)
1 ts oregano
1 ts basilikum
1 ts paprikapulver
Salt og pepper (smak til)
500 gram spagetti
Sånn gjør du
Hakk løk og hvitløk og stek på medium varme til blank.
Skjær sopp i små biter og ha i sammen med løken.
Stek deretter kjøttet til det er helt gjennomstekt sammen med løk og sopp.
Rasp gulrot og ha i når kjøttet er stekt. La alt steke noen minutter før du har i balsamicoeddik, soyasaus, tomatpure, kokosmelk, hakkede tomater og linser.
Ha så i krydderet og rør rundt. Dersom du bruker linser kan du tilsette de nå.
La alt småputre i 10 minutter.
Kok opp vann i en kjele og kok spagetti etter anvisning på pakken (ca 6-8 minutter).
Server gjerne med litt frisk basilikum eller revet parmesan på toppen.
Oppskrift på gulrotsuppe med søtpotet, koriander og gurkemeie finner du her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.