Denne passer til hele familien og kan gis fra babyen er 6 måneder. Du kan lage den med kjøtt eller med linser.
Tåler ikke barnet eller noen andre i familien gluten? Du kan bytte ut spagetti med ris eller squashgetti (da trenger du en maskin som skjærer squash som tynne pastastrimler) og bruke det istedet for spagetti.
Et lite tips hvis du har barn som f,eks ikke spiser løk enda (sånn er det hos oss) Jeg steker løken og moser den med en stavmikser sammen med hakkede tomater før jeg har det tilbake sammen med de andre ingrediensene. Det kan du gjøre med andre ingredienser også, tilpass retten til ditt barn.
Spagetti bolognese
1 løk
4 fedd hvitløk
4 stk sopp
2 gulrøtter (revet)
1 ss balsamico eddik
1 ss soyasaus
1 dl kokosmelk
2 ss tomatpuré
1 boks hakkede tomater (400 gram)
1 boks grønne eller røde linser i lake (400 gram) eller kjøttdeig
1 pakke spagetti (500 gram)
Krydder
1 ts oregano
1 ts basilikum
1 ts paprikapulver
salt og pepper
Sånn gjør du
Hakk løk og hvitløk og stek på medium varme til blank. Skjær sopp i små biter og ha i sammen med løken.
Rasp gulrot og ha i når soppen er stekt. La alt steke noen minutter før du har i balsamico eddik, soyasaus, tomatpure, kokosmelk, hakkede tomater og linser.
Ha så i krydderet og rør rundt. La alt småputre i 10 minutter.
Kok opp vann i en kjele og kok spagetti etter anvisning på pakken (ca 6-8 minutter)
Oppskrift på gulrotsuppe med søtpotet, koriander og gurkemeie finner du her.
Meld deg på her for å være en av de første til å få beskjed og forhåndsbestille Bare Bra Barnematboken
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
