Gulrotsuppe med masse gode ingredienser som gjør godt for små og store kropper. Vi sniker inn krydder i maten, fordi det smaker godt, men også fordi det har utrolig mange gode kroppene våre nyter godt av. Gurkemeie er blandt annet betennelsesdempende, og curcumin i gurkemeie tas bedre opp sammen med pepper så derfor bruker vi både gurkemeie og pepper når vi lager gulrotsuppe. Juster mengden pepper etter smak og alder på barnet. Barn liker krydder, men start forsiktig. Er du gravid eller ammer er det lurt å spise variert og bruke ulike smaker, barnet ditt blir vant med smakene du spiser. Denne kan gis fra 6 måneder og er nok til 2 voksne og 2 barn.

Gulrotsuppe
1 pakke gulrot – 1 kg
1 løk
3 fedd hvitløk
1 liten søtpotet eller 1/2 stor
3 dl kraft eller vann
1 boks kokosmelk (250 ml)
1 teskje gurkemeie
1 ts red curry
koriander
Pepper
Salt (ikke til de minste, ta av før du salter)

Finn frem en kjele og smelt en ss smør eller bruk olje. Skrell og kutt løk og la den surre sammen med hvitløk. Hvitløken kan være finhakket eller du kan bruke en hvitløkspresse.
Ha i red curry paste og gurkemeie.
Mens løken surrer skreller og kutter du gulrot og søtpotet. Ha bitene i kjelen sammen med løk, hvitløk og krydder.
Tilsett vann/kraft, kokosmelk og koriander.
La alt småputre under lokk i ca 10 minutter. Stikk en gaffel i gulrotbitene for å sjekke at de er myke.
Mos med en stavmikser eller bruk en blender. Vil du ha tynnere konsistens tilsetter du mer væske.
Ser du etter oppskrift på flere supper? Gresskarsuppe med ingefær finner du oppskrift på her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
