Chiasyltetøy - med chiafrø og jordbær fra 8 måneder
Chiasyltetøy - med chiafrø og jordbær fra 8 måneder

Chiasyltetøy med chiafrø og jordbær – kan gis fra 6 mnd

Chiasyltetøy eller jordbærsyltetøy med chiafrø kan gis fra ca 6 måneder. Du kan bruke det som pålegg eller røre det inn i havregrøt. Det er virkelig superenkelt å lage syltetøy uten eller med mindre sukker!

Husk at det anbefales å koke bærene i 1 minutt dersom du bruker frosne, utenlandske bær. De fleste frosne bærene i frysedisken er importerte!

Dersom du vil ha et litt søtere syltetøy kan du tilsette litt honning, men dette må du ikke gi til barn under 1 år. De skal nemlig ikke ha honning. Du kan lese mer om hvilke matvarer man ikke skal gi i denne posten.

Her bruker vi chiafrø som bindemiddel, fordi det er næringsrikt og har evnen til å trekke til seg mye væske. Tidligere var det en anbefalt begrensning på hvor mye chiafrø en voksen person skulle spise. Denne anbefalingen er fjernet, men det betyr ikke at det er anbefalt å spise ubegrensede mengder. Det kan inngå som en del av et variert og balansert kosthold!

NY oppskriftsbok!


Forhåndssalget har startet. Bli en av de første til å få oppfølgeren til bestselgeren "Bare Bra Barnemat en komplett guide gjennom barnematjungelen" 

Oppskrift

Passer fra 6 mnd

Gir et stort glass syltetøy

Allergener: ingen

Ingredienser

500 gram økologiske jordbær

4 ss chiafrø

Saften fra 1 sitronbåt

1 ss honning om du ønsker søtning (skal kun brukes fra barnet er 1 år)

Chiasyltetøy - med chiafrø og jordbær fra 8 måneder

Slik gjør du

1. Velg økologiske frosne jordbær om du ikke finner økologiske ferske.

2. Koke bærene i 1 minutt dersom du bruker frosne, utenlandske bær. 

3. Mos med en stavmikser til du har ønsket konsistens.

4. Tilsett saften fra 1 sitronbåt og rør inn chiafrøene

5. Ha chiasyltetøyet i en krukke med lokk og oppbevar i kjøleskap.

6. Holdbar i ca 5 dager i kjøleskap. Du kan fryse ned i mindre porsjoner og ta opp ved behov.

Her finner du oppskrift på hjemmelaget sunnere sjokoladepålegg til barn

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.