Oppskrift på sunnere syltetøy med kun fire ingredienser
Dette syltetøyet kan du gi fra 12 måneder. Lager du det uten lønnesirup kan du gi dette allerede fra 6 måneder.
Du kan bruke mange ulike typer frosne bær, men her har jeg brukt frosne bringebær.
Du finner frosne økologiske bær både fra Eldorado og fra Kolonihagen (Rema).

Du tenger:
- 5 dl frosne bringebær
- 1/2 ts ekte vaniljepulver
- 2 ss lønnesirup
- 1 ss gelatin (gjør at syltetøyet tykner, men du kan droppe dette)
Gelatin kan du finne hos Naturlig Liv *sponset produkt
Tilpass fra 6 måneder
Alternativt, bruk 1/2 banan til å søte syltetøyet om du vil gi det fra 6 måneder
Fremgangsmåte:
Ha bær i en kjele og skru platen på medium varme. La bærene koke opp og ha oppi vaniljepulver og lønnesirup. Rør godt. Ha i én ss gelatin til slutt. Ta en ss gelatin og strø det jevnt utover syltetøyet før du rører godt.
Når syltetøyet blir kaldt, vil det tykne fordi gelatinen stivner. Rør gjerne i det en gang i blant mens det kjøles ned.

Serveringstips:
Frukt og bær inneholder C-vitamin og hjelper på opptaket av ikke-hemjern som finnes i grøt. Har du litt av dette på babygrøten klarer babyen å ta opp mer jern.
Oppskrift på hjemmelaget grøt finner du her.
Ha syltetøyet på bananlapper sammen med litt rømme. Det smaker himmelsk.
Oppskrift på havre- og bananlapper finner du her.
Prøv bringebær og naturlig jernrik hirsegrøt her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
