Dette syltetøyet er søtet med lønnesirup og anbefales derfor fra 12 måneder. Men, hvis du lager det uten lønnesirup kan du gi dette allerede fra 6 måneder. Du kan bruke det som pålegg eller røre det inn i grøt.
Du kan bruke mange ulike typer frosne bær, men her har jeg brukt frosne bringebær.
Husk at anbefalingen sier at man skal koke frosne, utenlandske bær i 1 minutt før man bruker de. De fleste bærene fra frysedisken er importerte.
Oppskrift
Passer fra 12 mnd (kan gis fra 6 mnd uten lønnesirup)
Gir et stort glass med syltetøy
Allergener: ingen
Ingredienser
- 5 dl frosne bringebær
- 1/2 ts ekte vaniljepulver
- 2 ss lønnesirup (bruk evt 1/2 banan hvis du vil gjøre det søtere og gi det fra 6 mnd)
- 1 flat ss gelatin (gjør at syltetøyet tykner, men du kan droppe dette)
Slik gjør du
Ha bær i en kjele og skru platen på medium varme. La bærene koke opp i 1 minutt og ha oppi vaniljepulver og lønnesirup. Rør godt og ha i 1 ss gelatin til slutt.
Når syltetøyet blir kaldt, vil det tykne fordi gelatinen stivner. Rør gjerne i det en gang i blant mens det kjøles ned.
Serveringstips
Frukt og bær inneholder C-vitamin og hjelper på opptaket av ikke-hemjern som finnes i grøt. Har du litt av dette på babygrøten klarer babyen å ta opp mer jern.
Oppskrift på hjemmelaget grøt finner du her.
Ha syltetøyet på bananlapper sammen med litt rømme. Det smaker himmelsk.
Oppskrift på havre- og bananlapper finner du her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.