Eplegløgg - passer fra 2 år

Eplegløgg – passer fra 2 år

Har du testet eplegløgg? Det er veldig godt og passer til hele familien. Eplejuicen bidrar med naturlig sødme, og julekrydderne setter prikken over i`en smaksmessig. Lag denne som en velkomstdrink på julefesten, eller som en varmende drikk etter at dere har vært ute en søndag.

Vi bruker hele krydder som er enkle å sile ut før servering. Denne får mer smak jo lenger du lar den stå. Vil du ha mildere smak lar du den trekke kortere, og bruker eventuelt mindre krydder.

Den anbefales fra 2 år fordi barn under 2 år ikke skal ha juice. Les mer om drikke til babyen din her.

Oppskrift

Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)

Gir ca 1 liter eplegløgg

Allergener: ingen

Ingredienser

1 liter eplejuice

6 små skiver frisk ingefær

4 skiver appelsin

4 hele kanelstenger

8 hele kardemommebelger

6 hele stjerneanis

4 hele nellikspiker

Slik gjør du

Ha alt i en kjele og varm opp på svak varme. La den trekke med lokk på svak varme i ca 30 minutter tid før du serverer. Den trenger ikke å koke opp. Til de voksne kan du gjerne servere med krydderne i glasset, til barna siler du det ut. Eventuelt kan du skjære opp friske skiver av appelsin og henge på kanten av glassene til barna, det syntes det er stas!

Her finner du oppskrift på kakao.

 

Vil du har flere juleoppskrifter? Du får masse godt for hele familien i vår egen JULEGODT bok som du finner her.  

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Thea i Bare Bra Barnemat

Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.