Eplekake med norske epler smaker nydelig. Denne er akkurat passe søt og passer fra 1 år. Vi anbefaler å vente med kaker og søtsaker til barnet er større, men vi vet at mange ønsker å gi kaker og hjemmelagde kaker kan være et godt alternativ. Da er det enklere å regulere hvor mye søtning du bruker og du kan venne barnet ditt til mindre søte kaker. Det gir spennende smaker som de har gode nytte av å øve seg på, og næringsrike ingredienser.
Oppskrift
Passer fra 12 måneder
Gir 1 kake
Allergener: egg, gluten, nøtter
Ingredienser
3 epler
3 ts ceylonkanel
2 ss kokossukker
1 boks creme fraiche
2 egg
1,5 dl havregryn
1,5 dl siktet speltmel
4 ss mandelmel
1 ts bakepulver
Tilbehør:
Pisket krem eller vaniljeis

Sånn gjør du
Kutt epler i biter og legg de i en pose sammen med kanel og 1 ss kokossukker. Rist godt.
Visp sammen creme fraiche og egg før du tilsetter resten av de tørre ingrediensene.
Bland inn eplebitene som er dekket med kanel og kokossukker.
Denne passer best i en kakeform på 23 cm. Smør formen med smør eller olje før du har kakemassen i formen. Pynt gjerne med biter av eple og strø litt ekstra kanel og kokossukker på toppen.
Stekes midt i ovnen på 180 grader varmluft i 25 minutter. Avkjøl og server med pisket krem eller vaniljeis.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.
Få oppskrifter på SUNNERE IS til barna
Her får du smakebiten på e-boken is og smoothie helt gratis.