Ostekake med lime er søt og syrlig på samme tid. Perfekt til bursdagsfeiringen, morsdagen eller 17. mai feiringen.
Ostekake med lime
Til bunn
- 200 gram mandler
- 70 gram smør
- 4 store dadler
Ostetopping
- 1 boks kremfløte, 3 dl
- 1 pakke philadelphiaost naturell 200 gram (obs inneholder dette tilsetningsstoffet) Du kan bytte ut philadelphiaost med snøfrisk
- 2-4 ss søtning som kokossukker eller honning (1 år)
- 1 lime
- 2 ts gelatin/2 gelatinplater
- Bær til pynt
Sånn gjør du
Bunn: Smelt smøret. Hvis dadlene er myke kan du ta ut steinen og kjøre de i en kjøkkenmaskin. Er de harde bør du legge de i varmt vann først.
Kjør smeltet smør og dadler i en liten kjøkkenmaskin med s-blad eller bruk en stavmikser.
Kvern mandlene til mandelmel og bland sammen med daddelmosen. Finn frem en 22 cm kakeform og ha i nøttebunnen. Fordel og bruk en slikkepott for å trykke bunnen godt ned.
Topping: Pisk kremfløte til krem sammen med søtning. Pist inn kremost og saften av en lime og bland godt sammen.
Rør ut gelatin i vann etter instruksjoner på pakken og bland inn i ostekremen.
Smak til om du vil ha den søtere tilsett mer søtning eller mer lime for å få den syrligere. Hell toppingen over kakebunnen og sett i kjøleskap.
Pynt med bær eller skiver av kiwi rett før servering eller når ostemassen har stivnet.
Her finner du oppskrift på sjokoladekake søtet med dadler
Herlig mangois som kan gis fra 6 måneder finner du her.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
