Epler i hagen?
Ikke la de råtne i løvet. Her får du tipsene til hva du kan bruke høsteplene til. Oppskriften på bakte epler med havregrynsblanding er superenkelt og passer godt som hverdagsdessert med litt yoghurt eller krem til. Hvis du erstatter kokossukker med litt ekstra banan kan du gi denne fra babyen er 10 måneder.
Oppskriften på eplekake finner du her.
Bakte epler med havregrynsblanding
4-5 epler
2 dl havregryn
3 ss smør
1 ss kokossukker
1/2 moden banan
Naturell yoghurt eller kremfløte til servering

Sånn gjør du
Stikk ut eplekjernene. Du kan bruke en kniv, du trenger ikke gå til innkjøp av en kjerneutstikker om du ikke allerede har en i kjøkkenskuffen.
Smelt smør i en stekepanne. Bland inn havregryn, kokossukker og 1/2 banan som du finmoser med en gaffel.
Legg eplene i en ildfast form og fyll de med havregrynsblandingen.
Stekes på 185 grader varmluft i 20-30 minutter. Husk å se etter underveis så ikke havregrynblandingen brenner seg.
Visp litt fløte til krem eller server med naturell yoghurt.
Her finner du oppskriften på eplekake
Eplekraut finner du oppskriften på her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
