Siste torsdag i september er det fårikålens dag, og i den anledning deler vi oppskrift på Norges nasjonalrett, altså fårikål!
Nå er råvarene i sesong, og det betyr at det er enkle å få tak i. Dette er også relativt rimelig mat!
Vi fikk også tak i økologisk lammekjøtt fra Jens Eide på Rema 1000.
Du kan gjerne lage en stor porsjon og spise restene dagen etter. Da får smakene satt seg skikkelig!
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir mat til 2 voksne og 2 barn
Allergener: ingen
Ingredienser
1,2 kg lammekjøtt (beregn ca 400 g per voksen og halvparten eller mindre til barna avhengig av alder)
1,2 kg hodekål
1 -2 ts hele saltkorn
2 – 3 ts hele pepperkorn
Ca 300 gram poteter
Slik gjør du
Finn frem en stor kjele. Del lammekjøttet i biter hvis det ikke allerede er delt, og legg det nederst i kjelen med fettsiden ned. Del hodekålen i skiver og legg oppå kjøttet. Hvis du lager en stor porsjon eller har plass til flere lag i kjelen fortsetter du bare å legge det lagvis. Ha salt og pepper mellom lagene. La kjelen koke opp, og skru deretter ned varmen. La fårikålen trekke i ca 2 timer til kjøttet slipper beinet. Da er den klar og kan serveres.
Skrell og kok poteter til de er myke, ca 15 – 20 minutter.
Ønsker du en oppskrift på annen sesongmat kan vi anbefale denne gresskarsuppen.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.