Fårikål - kan serveres fra 6 måneder

Fårikål – kan serveres fra 6 måneder

Siste torsdag i september er det fårikålens dag, og i den anledning deler vi oppskrift på Norges nasjonalrett, altså fårikål!

Nå er råvarene i sesong, og det betyr at det er enkle å få tak i. Dette er også relativt rimelig mat!

Vi fikk også tak i økologisk lammekjøtt fra Jens Eide på Rema 1000.

Du kan gjerne lage en stor porsjon og spise restene dagen etter. Da får smakene satt seg skikkelig!

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Gir mat til 2 voksne og 2 barn

Allergener: ingen

Ingredienser

1,2 kg lammekjøtt (beregn ca 400 g per voksen og halvparten eller mindre til barna avhengig av alder)

1,2 kg hodekål

1 -2  ts hele saltkorn

2 – 3 ts hele pepperkorn

Ca 300 gram poteter

Slik gjør du

Finn frem en stor kjele. Del lammekjøttet i biter hvis det ikke allerede er delt, og legg det nederst i kjelen med fettsiden ned. Del hodekålen i skiver og legg oppå kjøttet. Hvis du lager en stor porsjon eller har plass til flere lag i kjelen fortsetter du bare å legge det lagvis. Ha salt og pepper mellom lagene. La kjelen koke opp, og skru deretter ned varmen. La fårikålen trekke i ca 2 timer til kjøttet slipper beinet. Da er den klar og kan serveres.

Skrell og kok poteter til de er myke, ca 15 – 20 minutter.

Ønsker du en oppskrift på annen sesongmat kan vi anbefale denne gresskarsuppen.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Om forfatteren Thea i Bare Bra Barnemat

Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.