Gresskarsuppe med kokosmelk og ingefær fra 6 måneder
Du trenger
1 gul løk
3 fedd hvitløk
1 gresskar (ca 1 kg gresskarkjøtt)
1 søtpotet
3-4 dl kraft eller vann
2 dl kokosmelk
1 hakket rød chili
2 ts revet ingefær/1 ts ingefær om du bruker ingefærpulver
1 ts salt
Gresskar og søtpotet har et høyt innhold av betakaroten. I kroppen omdannes betakaroten til vitamin A som er viktig for huden og synet vårt.

Sånn gjør du
Skrell og kutt opp gresskar og skjær vekk innmaten. Du kan ta vare på gresskarkjernene, riste de og ha de over den ferdige suppen og du ønsker. Kutt løk og hvitløk. Bruk en kjele, ha i litt smør og surr oppkuttet løk og hvitløk. Skrell søtpoteten og skjær i biter. Ha oppkuttet gresskar og søtpotet i kjelen sammen med løk og hvitløk. Ha i ca 4 dl kraft eller vann.
Kok opp under lokk til alt er mørt. Tilsett finhakket chili og ingefær. Bruk en stavmikser til du får en jevn suppe. Tilsett kokosmelk og eventuelt mer vann eller kraft avhengig av hvilken konsistens du ønsker. Til de minste er det fint med en tykk suppe så ta av litt før du jevner ut.
Smak til med salt og pepper til de voksne.
Her kan du laste ned suppeguiden med oppskrift på 13 gode høstsupper
Ser du etter flere raske supper? Prøv en superenkel blomkål- og brokkolisuppe. Oppskriften finner du her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
