Fiskegrateng til barna - en rask og enkel hverdagsmiddag

Fiskegrateng til barna – en rask og enkel hverdagsmiddag

Fiskegrateng er jo så utrolig godt!

fiskegrateng til barn

Fiskegrateng er både enkelt og god hverdagsmat. Her får du en enkel oppskrift som du kan gi fra barnet ditt er 10 måneder.

Fiskegrateng

  • 1 pakke (450 g) frossen hvit fisk, f.eks torsk
  • 2,5 dl fullkornsmakaroni
  • 3 økologiske egg
  • 5,5 dl økologisk helmelk
  • 50 gram smør
  • 3 ss siktet spelt
  • pepper
  • salt (etterpå til de voksne)
  • 1/4 reven muskatnøtt
  • Brødsmuler/griljermel

Sånn gjør du:

Kok makaroni etter anvisning på pakken.

Sil av makaronien og ha makaroni i en bolle.

Kok opp 1 liter vann, trekk kjelen av platen og legg fisken oppi.

La fiske trekke i ca 15 min (om den er frossen)

Ta ut fisken når den er ferdig og la den renne av seg i et dørslag.

Ha 50 gram smør i en kjele. Smelt smøret og ha i 3 ss siktet speltmel.

Pisk dette godt sammen og hell over 5,5 dl helmelk.

Rør godt med visp under oppkoking – på denne måten unngår du klumper.

La sausen koke opp, ha i pepper og muskatnøtt.

La sausen kjøle seg ned litt og knekk oppi 3 egg, ett egg av gangen.

Bland saus, fisk og makaroni godt og ha blandingen i en smurt ildfast form.

Ha knuste tørre brødsmuler eller griljermel på toppen.

Tips: For å lage egne brødmuler til toppingen kan du riste et par brødskiver og ha de i blender eller stavmikser.

Stek på 200 grader i 40 minutter.

La gratengen hvile 5 minutter før du skjærer i den.

Her finner du oppskrift på Bare Bra Barnemats populære fiskekaker av sei.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Snapchat her.

Bare Bra Barnemat

 

 

 

 

Klem fra Veronika og Stine.

Bare Bra Barnemats fiskekaker av sei fra 6 måneder

About the Author Veronika Bjørnstad

Veronika elsker gode råvarer og mat laget med kjærlighet. Hun ønsker at alle barn skal få den beste starten på livet med bra mat. Det viktig at å ha respekt for naturen og dyrene vi spiser. Derfor streber hun etter at vi skal bruke hele dyret og spise mest mulig sprøytefri mat!

follow me on:

Leave a Comment:

3 comments
Superenkel torskemiddag med ovnsbakte grønnsaker og asparges says 8. December 2017

[…] du flere tips til fiskemiddager, finner du både fiskegrateng og fiskemiddag til en 50-lapp […]

Reply
Ane says 25. February 2018

Hvordan er denne å fryse ned etter den er stekt?

Reply
    Veronika Bjørnstad says 28. February 2018

    Det går bra 🙂

    Reply
Add Your Reply

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis her.