Fiskegrateng er jo så utrolig godt!

Fiskegrateng er både enkelt og god hverdagsmat. Her får du en enkel oppskrift som du kan gi fra barnet ditt er 10 måneder.
Fiskegrateng
- 1 pakke (450 g) frossen hvit fisk, f.eks torsk
- 2,5 dl fullkornsmakaroni
- 3 økologiske egg
- 5,5 dl økologisk helmelk
- 50 gram smør
- 3 ss siktet spelt
- pepper
- salt (etterpå til de voksne)
- 1/4 reven muskatnøtt
- Brødsmuler/griljermel
Sånn gjør du:
Kok makaroni etter anvisning på pakken.
Sil av makaronien og ha makaroni i en bolle.
Kok opp 1 liter vann, trekk kjelen av platen og legg fisken oppi.
La fiske trekke i ca 15 min (om den er frossen)
Ta ut fisken når den er ferdig og la den renne av seg i et dørslag.
Ha 50 gram smør i en kjele. Smelt smøret og ha i 3 ss siktet speltmel.
Pisk dette godt sammen og hell over 5,5 dl helmelk.
Rør godt med visp under oppkoking – på denne måten unngår du klumper.
La sausen koke opp, ha i pepper og muskatnøtt.
La sausen kjøle seg ned litt og knekk oppi 3 egg, ett egg av gangen.
Bland saus, fisk og makaroni godt og ha blandingen i en smurt ildfast form.
Ha knuste tørre brødsmuler eller griljermel på toppen.
Tips: For å lage egne brødmuler til toppingen kan du riste et par brødskiver og ha de i blender eller stavmikser.
Stek på 200 grader i 40 minutter.
La gratengen hvile 5 minutter før du skjærer i den.
Her finner du oppskrift på Bare Bra Barnemats populære fiskekaker av sei.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine

Bare Bra Barnemats fiskekaker av sei fra 6 måneder