Fiskekaker med hvit fisk er en god kilde til det viktige mineralet jod, som blant annet er viktig for barnets kognitive utvikling og språk. Hvit fisk er magert og inneholder derfor mindre miljøgifter som også er gunstig for de minste.
Du kan helt fint lage denne oppskriften uten melk og gi de fra 6 mnd, bare tilsett litt vann om nødvendig.
Oppskrift
Passer fra 6 mnd (uten melk)
Gir 4 – 6 fiskekaker
Allergener: fisk
Ingredienser
1 pakke frossen sei, ca 400 gram
1/2 gul løk
2 ss potetmel
2 egg
1 ts muskat
1/2 ts gurkemeie og/eller litt dill
1 ts salt
Sånn gjør du
Fisken bør være tint og kald før du starter.
Skrell og kutt løken i biter.
Ha deretter sei, løk, potetmel, egg og krydder i en kjøkkenmaskin med s-blad og kjør så alt blir finmost.
Lag fiskekaker på 50 – 100 gram hver, og stek på medium varme i smør. Du kan trygt bruke smør til steking selv om babyen din er under 10 mnd.
Server med for eksempel kokte poteter eller potetmos og raspet gulrot.
Her kan du se fremgangsmåten på de superenkle fiskekakene.
https://www.facebook.com/barebrabarnemat/videos/765586146971985/
Vil du ha oppskriften på andre fiskeretter finner du lakselasagne med ostesaus finner du her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.