Frøbrød med Bare Bra Barnemats spiret brødmiks

Frøbrød med Bare Bra Barnemats spiret brødmiks

I dette frøbrødet har vi tilsatt ekstra frø for næring, men tilpasset konsistensen så det passer til både de minste og til de barna som ikke er spesielt glad i hele korn og frø.

Vi har malt frøene til mel før vi har tilsatt de i brøddeigen.

Sesamfrø med skall er i tillegg en veldig god kilde til jern, så dette brødet er ekstra nyttig for de minste barna som må sørge for å få i seg gode jernkilder.

Brødet er også bakt med Bare Bra Barnemats spiret speltmel. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna. Du kan bestille spiret mel i nettbutikken vår her.

Hvis du ikke har spiret speltmel kan du bruke vanlig speltmel.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Gir 2 brød i former på ca 26 x 10 x 6,5 cm

Allergener: gluten, sesamfrø

Ingredienser

1 kg spiret brødmiks fra Bare Bra Barnemat

1 dl gresskarkjerner

0,5 dl sesamfrø med skall

6,5 dl vann

1/2 pose (ca 7 g) tørrgjær

2,5 ts salt (kan sløyfes)

Slik gjør du

Kjør gresskarkjernene og sesamfrøene til mel i en kjøkkenmaskin. Deretter blander du alle de tørre ingrediensene sammen før du tilsetter lunkent eller kald vann.

Elt godt sammen i ca 10 minutter. Unngå å tilsette mer vann selv om det umiddelbart kan føles ut som deigen er litt tørr. Det spirede melet er nemlig relativt ferskt og har høyere vanninnhold og trenger derfor ikke like mye væske i deigen som annet melk.

Når deigen er eltet sammen finner du frem 2 brødformer og kler de med bakepapir. Fordel deigen i formene og dekk til med en klede. La de står å heve i ca 3 – 4 timer. Når de hever direkte i formen får de en fin og jevn overflate, og mindre skarpe kanter på skorpen.

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft og stek brødene i ca 40 – 45 minutter.

La deretter brødene avkjøle seg godt før du skjærer i de.

Her finner du oppskrift på nydelige havrebrød med spiret mel. 

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.