Havrebrød med Bare Bra Barnemats spiret brødmiks - Bare Bra Barnemat

Havrebrød med Bare Bra Barnemats spiret brødmiks

Vil du ha et næringsrikt og lettfordøyelig hverdagsbrød? Da kan dette være oppskriften du leter etter. Havre er rikt på fiber og gir god smak. Spelt innholder mindre fruktaner og er derfor mer magevennlig.

Brødet er også bakt med Bare Bra Barnemats spiret speltmel. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna. Du kan bestille spiret mel i nettbutikken vår her.

Hvis du ikke har spiret speltmel kan du bruke vanlig speltmel.

Dette brødet ble i tillegg veldig saftig og passer fint å servere til de minste barna, altså allerede fra 6 mnd.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Allergener: gluten

Gir 2 brød i former på ca 26 x 10 x 6,5 cm

Ingredienser

1 kg spiret brødmiks fra Bare Bra Barnemat

150 g havregryn

6,5 dl vann

1/2 pose (ca 7 g) tørrgjær

2,5 ts salt (kan sløyfes)

Slik gjør du

Elt sammen i ca 10 minutter til du får en jevn deig. Unngå å tilsette mer vann selv om du umiddelbart kan få følelsen av at deigen kan virke tørr. Vårt spirede mel er relativt ferskt, og har høyere vanninnhold. Dette gjør at man trenger litt mindre væske enn når man baker med annet mel, men at man bare må bruke litt tid på å elte det godt sammen.

Fordel deigen i to brødformer (smurt eller med bakepapir), og ha litt vann på fingrene som du fordeler på toppen av brøddeigen. Deretter kan du strø over litt havregryn på toppen. Litt fukt under gjør at de sitter bedre. Så skal de heve i ca 4 timer på kjøkkenbenken tildekket med et bomullshåndkle for eksempel. Når du hever brødene i formen vil du få en fin jevn overflate på brødene.

Stek midt i ovnen, på forvarmet ovn på 180 grader varmluft i ca 40 minutter. Deretter tar du ut brødene av formen og lar de avkjøle seg på rist. NB: la de avkjøle seg godt før du skjærer i de!

Vil du ha flere oppskrifter med Bare Bra Barnemats spiret speltmel? Du finner en oversikt her.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Thea i Bare Bra Barnemat

Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.