Grov pizza med grønnsaker - Bare Bra Barnemat

Grov pizza med grønnsaker

Grov pizza med grønnsaker

Jeg elsker pizza – god pizza! Man kan ødelegge en pizza på så mange måte, men med kjærlighet, deilig fyll, akkurat passe med ost og en bra pizzastein får du et supert resultat. Mye bedre enn på noen pizzarestaurant.

Pizza kan gis fra 10 måneder, og trenger overhode ikke være noe usunt alternativ. Alt handler om hva du putter på og hvor grov deigen er. Grov pizza smaker utrolig godt!

Du trenger:

Deig: 

 • 250 gram sammalt spelt
 • 250 gram siktet spelt
 • 1/2 pose tærrgjær
 • 3 dl vann
 • 0,5 dl olivenolje
 • litt salt (kan sløyfes)

Fyll: 

 • pizzasaus (selv brukte jeg pastasaus fra go eco)
 • 1 mozarellaost
 • jarlsberg
 • paprika, sopp, oliven, løk, mais (det du digger på pizza)
 • oregano

Fremgangsmåte:

Ha 1/2 pose gjær i en bakebolle. Varm vannet til ca 30 grader og tilsett 0,5 dl olje. Ha alt i bakebollen sammen med melet. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok og la deigen elte i 10 minutter. Dekk bakebollen og la deigen heve i 1-2 timer eller til dobbel størrelse.

Når deigen er ferdig hevet har du litt mel på bordet/benken tar ut deigen. Elt den litt og del deigen i 4 like store deler. Et tips er å lage en stor bolle og dele den i 4 deler.

Selv lager jeg pizza på pizzastein som jeg legger på en rist nederst i ovnen. Er du glad i pizza er det en super investering, for du er garantert deilig sprø bunn og nydelig pizza hver gang.

Om du vil lage på pizzastein, trenger du 4 stk bakepapir. Ha hver bolle på hvert sitt papir, ha litt olje på hendene og klem deigen ut til den er rundt (kan være den formen du vil), og ca 0,5 cm tykk.

For å være effektiv, lager du alle pizzaene samtidig. Begynn med sausen, passelig mye. Del mozarellaen i fire og fordel på de fire pizzaene.  Riv ost og ha et tynt lag på pizzaen. Og det er her en del av hemmeligheten ligger. Ikke bruk for mye ost. Bruk mindre enn du tror du trenger.

Topp osten med fyllet du ønsker. Litt av greia her er også å ikke “dynge på” med fyll. Heller litt mindre enn for mye. På den måten blir pizzaen godt stekt, pluss at du får perfekt smeltet ost.

Servér med frisk basilikum og en dæsj god olivenolje på.

Her finner du flere pizzaoppskrifter

Glutenfri lynpizza 


Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Snapchat her eller instagram her

Bare Bra Barnemat

 

 

 

 

Klem fra Veronika og Stine

Om forfatteren team_barebrabarnemat

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

 Bli trygg på å lage barnematen selv - Bli med på gratis foredrag tirsdag 20. november kl. 10.00