Grov pizza med grønnsaker som kan gis fra 10 måneder
Grov pizza med grønnsaker som kan gis fra 10 måneder

Grov pizza med grønnsaker som kan gis fra 6 måneder

Jeg elsker pizza – god pizza! Med kjærlighet, deilig fyll og en bra pizzastein får du et supert resultat. Kanskje enda bedre enn på noen pizzarestaurant!

Hvis du lager en pizza uten ost kan også de minste barna spise denne fordi anbefalingen sier at man skal vente med å introdusere meieriprodukter før 10 mnd. Du kan for eksempel lage et lite hjørne på pizzaen uten ost. Når det er sagt handler denne anbefalingen om mengde, så om barnet får en liten smak av pizza med ost mellom 6 – 10 mnd er ikke dette «farlig» på noen måte så lenge du vet at barnet tåler melk.

 

Oppskrift

Passer fra 6 mnd (hvis du lager uten ost) eller fra 10 mnd hvis du lager med ost

Allergener: gluten, eventuelt melk (hvis du bruker ost)

Gir 4 små pizzaer (avhengig av størrelsen på bunnen)

Ingredienser

Deig 

 • 250 g sammalt spelt
 • 250 g siktet spelt
 • 1/2 pose tørrgjær (ca 7 g)
 • 3 dl vann
 • 0,5 dl olivenolje
 • litt salt (kan sløyfes)

Fyll

 • pizzasaus
 • 1 mozarellaost
 • jarlsberg
 • paprika, sopp, oliven, løk, mais (det du digger på pizza)
 • oregano

Slik gjør du

Ha 1/2 pose gjær i en bakebolle. Varm vannet til ca 30 grader og tilsett 0,5 dl olje. Ha alt i bakebollen sammen med melet. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok og la deigen elte i 10 minutter. Dekk bakebollen og la deigen heve i 1-2 timer eller til dobbel størrelse.

Når deigen er ferdig hevet har du litt mel på bordet/benken tar ut deigen. Elt den litt og del deigen i 4 like store deler. Et tips er å lage en stor bolle og dele den i 4 deler.

Selv lager jeg pizza på pizzastein som jeg legger på en rist nederst i ovnen. Er du glad i pizza er det en super investering, for du er garantert deilig sprø bunn og nydelig pizza hver gang.

Om du vil lage på pizzastein, trenger du 4 stk bakepapir. Ha hver bolle på hvert sitt papir, ha litt olje på hendene og klem deigen ut til den er rundt (kan være den formen du vil), og ca 0,5 cm tykk.

For å være effektiv, lager du alle pizzaene samtidig. Begynn med sausen, passelig mye. Del mozarellaen i fire og fordel på de fire pizzaene.  Riv ost og ha et tynt lag på pizzaen. Og det er her en del av hemmeligheten ligger. Ikke bruk for mye ost. Bruk mindre enn du tror du trenger.

Topp osten med fyllet du ønsker. Litt av greia her er også å ikke «dynge på» med fyll. Heller litt mindre enn for mye. På den måten blir pizzaen godt stekt, pluss at du får perfekt smeltet ost.

Stek i ca 15 minutter på 200 grader.

Servér med frisk basilikum og en dæsj god olivenolje på.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Instagram her

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.