Grytebrød med kun 3 ingredienser - eltefritt og enkelt!

Grytebrød med kun 3 ingredienser – eltefritt og enkelt!

Grytebrød er helt genialt! Det er veldig godt, ser utrolig fresht ut og det beste er at det er utrolig enkelt å lage. Du trenger bare å røre sammen deigen og steke brødet i en gryte dagen etter. Du kan bare grytebrød med gjær eller surdeig, her får du oppskriften på begge så velger du det som passer deg best.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Gir 1 stort brød

Allergener: gluten

Ingredienser når du lager med gjær

9 dl speltmel (5 dl siktet og 4 dl sammalt)

6 dl vann

1 liten ts gjær

1 1/2 ts salt

Sånn gjør du

Bland mel, gjær og salt i en bolle. Ha i temperert vann og rør deigen sammen med en sleiv eller slikkepott som jeg liker å bruke.

Dekk til med plast og la stå tildekket i romtemperatur over natten eller i 12 timer.

Vend deigen et par ganger og hev i 2 timer til.

Skru ovnen på 250 grader. Sett kjelen på en rist midt i ovnen og la den bli ordentlig varm.

Ta ut den varme kjelen og strø havregryn eller mel i bunnen av kjelen, det gjør at brødet slipper lettere. Du kan også ha bakepapir i kjelen.

Hell deigen i kjelen, sett på lokket og stek i 30 minutter på 250 grader midt i ovnen.

Skru temperaturen ned til ca 200 grader. Ta av lokket og stek videre i 20 minutter for en sprø skorpe.

Avkjøles på rist og serveres med smør og godt pålegg.

Grytebrød med kun 3 ingredienser - eltefritt og enkelt

Ingredienser når du lager med surdeig

9 dl speltmel (5 dl siktet og 4 dl sammalt)

6 dl vann

1-2 ss surdeigsstarter 

1 1/2 teskje salt

Sånn gjør du

Ha vann og surdeig i en bolle, rør ut surdeigen i vannet og tilsett salt. Rør inn melet med en sleiv til alt er blandet godt.

Dekk til med plast og la stå tildekket i romtemperatur over natten eller i 12 timer.

Vend deigen et par ganger og hev i 2 timer til.

Skru ovnen på 250 grader. Sett kjelen på en rist midt i ovnen og la den bli ordentlig varm.

Ta ut den varme kjelen og strø havregryn eller mel i bunnen av kjelen, det gjør at brødet slipper lettere. Du kan også bruke bakepapir i kjelen.

Hell deigen i kjelen, sett på lokket og stek i 30 minutter på 250 grader midt i ovnen.

Skru temperaturen ned til ca 200 grader. Ta av lokket og stek videre i ca 20 minutter for en sprø skorpe.

Avkjøles på rist og serveres med smør og godt pålegg.

Oppbevar surdeigsbrød i et kjøkkenhåndkle eller frys ned i skiver.

 

Her finner du oppskrift på langtidshevet speltbrød.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.