Linsesuppe er enkel, rimelig og næringsrik hverdagsmat som kan tilpasses og gis til babyen fra 6 måneder. Du kan enkelt bruke stavmikseren for en jevnere konsistens. Syrnede meieriprodukter kan gis fra babyen er 10 måneder.
Linsesuppe
til 4 personer, 2 voksne og 2 barn
200 gram røde tørre linser
7 dl vann eller kraft
1 stk gul løk
1/2 kinesisk hvitløk
2 gulrøtter
1 boks creme fraiche
2 ss smør eller olje
1 ts cumin
1 ts paprika
1 ts gurkemeie
frisk basilikum

Finn frem en stor kjele. Skrell og finkutt løk og hvitløk, ha i kjelen sammen med smør/olje og stek på medium varme til
løken er myk.
Finhakk gulrot og ha i kjelen sammen med linser,løk,hvitløk og eventuelt krydder. Tilsett vann/kraft.
Kok opp og la småputre på svak varme under lokk i 20 minutter. Server med en klatt creme fraiche.
Du kan også mose halvparten av suppa med en stavmikser for en jevnere konsistens.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
