Lammegryte med poteter, kraft og oregano til hele familien
Lammegryte med poteter, kraft og oregano til hele familien

Lammegryte med poteter, kraft og oregano til hele familien

Lammegryte trenger ikke begrenses til påsken, lam er godt og sunt året rundt. Visste du at lam er litt dyrere enn storfe i butikken fordi det krever like mye tid å slakte et lite dyr som et stort, og mengden kjøttet fra et lite lam blir naturligvis mye mindre enn fra et større dyr som okse eller ku. Lam beiter i utmark, noe som gjør at kjøttet er av god kvalitet. Denne lammegryta kan gis til babyen din fra 6 måneder med en liten justering. Passer for 2 voksne og 2 barn.

Lammegryte

3-500 gram lam

5 poteter

1 løk

2 fedd hvitløk

1 rød paprika

5 tomater

2 ss tomatpuré

3 dl kraft

1 dl fløte

Oregano

Smør til steking

Salt og pepper til voksne

Lam passer godt sammen med krydder som: ingefær, chili, gurkemeie, kardemomme, ceylonkanel, rosmarin. Prøv deg frem om du ønsker flere spennende smaker i gryta.

Lammegryte med poteter, kraft og oregano

Sånn gjør du

Finn frem en kjele og sett plata på medium varme og tilsett en ss smør. Kutt hvitløk og finhakk hvitløk og surr i smør.

Tilsett lam i biter og la kjøttet brunes.

Skrell og kutt poteter i små biter. Hakk opp tomater og paprika og ha alt i kjelen.

Tilsett tomatpuré, kraft og oregano. I denne bør du bruke kraft, men om du ikke har kan du bruke litt fond men unngå buljong.

Hvis babyen din er under 10 måneder kan du vente med å tilsette fløte, hvis ikke tilsetter du 1 dl kremfløte.

Kok opp, la småputre i ca 20 minutter.

Vil du ha en tykkere konsistens lar du gryta stå å småputre litt uten lokk.

Ser du etter flere oppskrifter med lam?

Her finner du oppskrift på deilig lammecurry.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.