Lammegryte trenger ikke begrenses til påsken, lam er godt og sunt året rundt. Lam beiter i utmark, noe som gjør at kjøttet ofte er av god kvalitet. Hva dyrene spiser gjenspeiles også i kjøttet deres som vi spiser.
Oppskrift
Passer fra 10 måneder
Gir nok til 2 voksne og 2 barn
Allergener: melk
Ingredienser
3-500 gram lammekjøtt
5 poteter
1 løk
2 fedd hvitløk
1 rød paprika
5 tomater
2 ss tomatpuré
3 dl kraft
1 dl fløte
Oregano
Smør til steking
Salt og pepper
Lam passer godt sammen med krydder som: ingefær, chili, gurkemeie, kardemomme, ceylonkanel, rosmarin. Prøv deg frem om du ønsker flere spennende smaker i gryta.

Sånn gjør du
Finn frem en kjele og sett plata på medium varme og tilsett en ss smør. Kutt hvitløk og finhakk hvitløk og surr i smør.
Tilsett lam i biter og la kjøttet brunes.
Skrell og kutt poteter i små biter. Hakk opp tomater og paprika og ha alt i kjelen.
Tilsett tomatpuré, kraft og oregano. I denne bør du bruke kraft, men om du ikke har kan du bruke litt fond men unngå buljong.
Hvis babyen din er under 10 måneder kan du vente med å tilsette fløte, hvis ikke tilsetter du 1 dl kremfløte.
Kok opp, la småputre i ca 20 minutter.
Vil du ha en tykkere konsistens lar du gryta stå å småputre litt uten lokk.
Ser du etter flere oppskrifter med lam?
Her finner du oppskrift på en deilig lammecurry.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.