Disse browniekjeksene er helt glutenfrie siden de er laget med bokhvetemel.
Oppskrift
Passer fra 12 måneder
Gir ca 12 stk
Allergener: Egg
Tidsbruk: ca 30 minutter
Ingredienser
100 gram mørk sjokolade (70% eller 85%) velg melkefri om nødvendig
50 gram kaldpresset kokosolje
50 gram bokhvetemel
1 ss kakaopulver
1 ts natron
1/2 ts ceylonkanel
2 egg
80 gram kokosblomstsukker (eller annen søtning)
Sånn gjør du
Sett ovnen på 180 grader varmluft og gjør klart et stekebrett med bakepapir.
Finn frem en liten kjele med vann og ta en skål som passer over kjelen (vannet skal ikke være i kontakt med skålen over)
Knekk sjokoladen og ha i skålen sammen med kokosolje og la det smelte.
Finn frem en bolle og bland det tørre, bokhvetemel, ceylon kanel, kakaopulver og natron. Ha egg og kokossukker i en annen bolle og visp til luftig.
Bland så smeltet sjokolade og kokosolje sammen med det tørre og bland inn eggeblandingen.
Bruk ca 2 ss til hver browniekjeks, jeg fikk plass til 9 stk på et brett. Stekes i ca 5-8 minutter midt i ovnen.
Her finner du oppskrift på næringsrik sjokoladekake.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.