Gule egg til påskefrokosten? Slik gjør du det!

Gule egg til påskefrokosten? Slik gjør du det!

Hva med å lage gule egg til påskefrokosten? Det er superenkelt og barna syntes det er morsomt med ny farge på (de hvite) eggene. Her viser vi deg hvordan du gjør det.

Du trenger skall fra et par gule løk. Skjær av tuppene og skallet og legg det i en kjele.

 

Fyll på med vann så det dekker godt. Kok opp vannet. Ha deretter i antall egg som skal kokes. Det porøse eggeskallet vil trekke til seg farge fra løken. Kok i ca 6,5 minutter for perfekt bløtkokte egg.

 

Fisk ut eggene fra kjelen og la de avkjøle seg i kaldt vann. Pass på så ikke barna kommer i nærheten av det kokende vannet!

Egg er skikkelig næringsrik supermat som kan serveres til babyen din allerede fra 6 måneder.

Server med litt salt og pepper til voksne og gjerne karse hvis dere har laget det i påsken.

 

Det er også mulig å farge eggene med andre matvarer: rødkål gir en blålig farge og gurkemeie lysere gule egg.

 

Her finner du Bare Bra Barnemat sin e-bok “påskesnop”, proppfull av sunnere godis til påsken. 

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Om forfatteren Thea i Bare Bra Barnemat

Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.