Hvordan introdusere egg til babyen din
Egg til barn

Hvordan introdusere egg til babyen din

Egg er skikkelig supermat, og proppfullt av næringsstoffer som er viktige for små kropper i vekst. Det er en fullpakket liten næringsbombe som vi anbefaler at du inkluderer i kostholdet til babyen din. Her skal du få vite hvordan du kan introdusere egg helt fra dere starter med fast føde.

Her kan du laste ned vår gratis babymatguide. Den er for deg som skal i gang med fast føde og lurer på akkurat hvilke matvarer du kan starte med.

Egg – en næringsbombe

Egg inneholder faktisk alle næringsstofferne vi trenger, bortsett fra vitamin C. Tenk på det? Det inneholder godt med fett, jern og protein som holder oss mett lenge.

Velg gjerne økologiske egg, da har hønene hatt det bedre og de har gått mer ute. Det påvirker også næringsinnholdet i egget og gir blant annet høyere innhold av omega-3 fettsyrer.

Fra når kan babyen min få egg?

Egg kan introduseres helt fra dere starter med fast føde. Det kan gjerne være den første babymaten, så lenge konsistensen er tilpasset. Egg er et av de vanligste allergenene og derfor anbefales det at det introduseres i løpe av barnets første leveår, men relativt ny forskning fra det norske PREVENT ADALL studien viser at det sannsynligvis er gunstig tidlig heller enn sent for å forebygge allergi.

Her kan du lese mer om hvilke matvarer som er de vanligste allergenene.

Hvordan tilberede egg til babyen min?

I Norge er det faktisk trygt å også spise rå egg. Eggene er nemlig underlagt et strengt regelverk som gir oss en garanti for at eggene er fri for salmonella.

Fra 4 måneder kan du bløtkoke et egg og servere bittelitt av den bløte delen av eggeplommen.

Du trenger kun å gi eggeplomme i starten. Denne inneholder nemlig mye mer fett, vitaminer og mineraler som er nyttig for babyen, men eggehvitten hovedsakelig inneholder protein som de ikke har et like stort behov for.

Fra 6 måneder kan du lage en myk eggerøre av eggeplommer, eller servere omelett i biter som babyen din kan spise selv.

Etterhvert kan du servere båter av, eller halve kokte egg – både med plomme og hvitte.

Nå kan du også veksle mellom å servere eggerøre, stekte egg, kokte egg og omelett med flere ingredienser.

Perfekt matpakkemat

Egg er virkelig perfekt matpakkemat så send gjerne med egg i matboksen når barnet ditt etterhvert begynner i barnehage og på skolen. Hvis du skal ut å fly i sommer og ønsker å ta med matpakke er det også supert å putte egg i matboksen. De kommer gjennom sikkerhetskontrollen!

I boken vår, «Bare Bra Barnemat – matpakker» finner du mer inspirasjon til næringsrike matpakker. 

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Om forfatteren Thea i Bare Bra Barnemat

Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.