Havrekjeks kan du enkelt lage naturelle eller tilsette vanilje og blåbær, rips, eller gjøre de enda litt søtere med et par dadler. Alle ingredienser kan gis fra 6 måneder.
Havrekjeks 12-14 stk
- 200 g havregryn
- 50 g siktet speltmel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kardemomme
- 50 gram smør
- 2 bananer
- 2 egg
Blåbær, ca 50 gram eller noen ss revet appelsinskall og litt appelsinsaft for en påskevri. Smak deg frem.
Sånn gjør du
Bland sammen havregryn, speltmel, bakepulver og kardemomme i en bolle.
Smelt smøret på svak varme.
Ha 2 godt modne bananer i en bolle og mos med en gaffel.
Tilsett smeltet smør og egg og bland sammen.
Bland det tørre med det våte. Bland godt til deigen blir seig.
Tilsett blåbær (ca 5 gram per kjeks), hold de naturelle eller tilsett rosiner, aprikos eller daddelmos av 2 små dadler for søte havrekjeks.
Kle et stekebrett med bakepapir og form til runde kjeks
Stek på 200 grader midt i ovnen i ca 10 minutter for myke kjeks.
Skru ned temperaturen til 65 grader og tørk i ca 1 1/2 time om du vil ha de sprøe. Frys ned om de ikke skal spises samme dag, da holder de seg best.
Se videoen under for havrekjeks steg for steg
Havrekjeks med blåbær på under 10 minutter??? kan gis fra 6 månederSkriv kjeks for å få oppskriften i innboksen av Doris eller gå direkte til bloggen❤️
Gepostet von BARE BRA BARNEMAT am Sonntag, 28. Januar 2018
Her finner du oppskriften på havrelapper med avocado.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg oss daglig på Snapchat her eller instagram her

Klem fra Veronika og Stine