Havrelapper med avokado og banan

Havrelapper med avokado og banan – fra 6 mnd

Små pannekakerlapper er en vinner hos barna. De kan spises til frokost, lunsj og kvelds og passer perfekt i matpakken eller på tur. De holder seg noen dager i kjøleskapet hvis du lager en litt større porsjon.

havrelapper med avocado og banan

Oppskrift

Passer fra 6 mnd

Gir 6-8 lapper

Allergener: egg

Ingredienser

  • 1 moden banan
  • 1/2 avokado
  • 1 egg
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1/2 ts ceylon kanel
  • 1/2 ts kardemomme

Sånn gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader.

Mos bananen og avokadoen med en gaffel eller bruk en stavmikser. Visp inn egget og tilsett havregryn, kanel og kardemomme. Bland godt.

Kle et stekebrett med bakepapir og form lappene med en slikkepott.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter.

Spises samme dag eller oppbevar i en lufttett beholder. Du kan også fryse lappene og ta de opp senere.

Her finner du oppskrift på enkle bananlapper.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

5 kommentarer
Superenkle bananlapper med kun to ingredienser - passer fra 6 måneder. sier 24. januar 2018

[…] Her finner du oppskrift på havrelapper med avocado […]

Svare
Havrekjeks med blåbær som du kan gi fra 6 måneder sier 28. januar 2018

[…] Her finner du oppskriften på havrelapper med avocado. […]

Svare
Syltetøy med kun 4 ingredienser, kan enkelt tilpasses fra 6 måneder sier 6. februar 2018

[…] Oppskrift på havre- og bananlapper finner du her. […]

Svare
Susanne Haugen sier 9. februar 2022

Hei ☺️ i flere av oppskriftene dine står det om viktigheten av å bløtlegge korn før de skal brukes. For at det blant annet skal bli lettere for baby å fordøye. Blir dette da litt hardt for magen siden det ikke skal bløtlegges først? Mvh Susanne Haugen ☺️

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 14. februar 2022

    Hei Susanne! Vi anbefaler det for korn som brukes i brød og grøt ja, fordi det utgjør så stor del av mange kosthold. Du kan eventuelt la disse sto noen timer før du steker det, og tilsette litt surdeigsstarter hvis du har det for å gjøre kornet lettere å fordøye. Da ville jeg avventet med å ha i avokado til før steking. Hilsen Thea BBB

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.