Supersaftig påskekylling med gurkemeie og rotgrønnsaker

Supersaftig kylling med gurkemeie og rotgrønnsaker

Kylling er skikkelig enkel mat for hele familien. Denne kyllingen lager seg nesten selv, i hvert fall så fort du får den i ovnen.

kylling

Supersaftig kylling til hele familien

Oppskriften gir ca 4 voksenporsjoner

  • 1 hel rå kylling
  • 4-6 gulrøtter
  • 1 sellerirot
  • 2 løk
  • 4-5 ss rosmarin, hakket
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 sitron
  • 0,5 dl olivenolje

Del opp kyllingen før du steker den for kortere steketid. Hvis du er usikker på hvordan du parterer en kylling kan du se Veronikas partere kylling (på lavt nivå) her.

kylling

Smør kyllingen godt med smør eller olivenolje og krydre med gurkemeie, salt, pepper og friske urter etter barnets alder.

Finn frem en den dype stekeplata og sett ovnen på 175 grader.

Skrell grønnsakene, skjær i passe biter og ha over i formen.

Legg kyllingen over sammen med noen sitronbåter.

Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen på 160 grader i ca 90 minutter eller til påskekyllingen er 65 grader i kjernen.

kylling

Ta av folien, skru opp varmen til 200 grader, og stek videre i 20-30 minutter (til kyllingen er sprø og deilig)

La kyllingen hvile litt før du kutter i den!

Server gjerne med søtpotetchips og ekstra ovnsbakte grønnsaker.

Søtpotetchips

Søtpotetchips

Søtpotetchips lager du enkelt i stekeovn.

Del søtpotet i staver, bland godt med olivenolje, salt og pepper.

Stekes på 175 grad i ca 40-50 minutter. Ønsker du de litt mer spør kan du skru opp temperaturen til 200 grader de siste ti minuttene.

Serveringstips til de minste:

Plukk av kyllingkjøtt, tygg det selv eller mos med stavmikser.

Det samme kan du gjøre med rotgrønnsakene kyllingen er stekt sammen med.

Bland grønnsaker og kylling, spe med litt stekekraft til du får den konsistensen du vil ha på babymaten.

Driver babyen din med barnestyrt mattilvenning kan du enkelt la lille gnage på et kyllinglår.

Restetips:

Lag kraft av kyllingbeina.

Pass på å spare på alle beina når dere spiser kyllingen.

Da kan du enkelt trekke kraft som er supert å bruke i babymaten og all mulig annen mat.

Videoinstruksjoner på hvordan du lager kraft finner du her. 

Hvordan du enkelt kan bruke kraft i hverdagsmaten og i babymaten finner du her. 

 

About the Author Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

follow me on:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis her.