Kraft til baby - er det trygt å bruke? Her får du vite hva du kan gjøre

Kraft til baby – er det trygt å bruke? Her får du vite hva du kan gjøre

Kraft til baby – er det trygt å bruke?

[Inneholder sponset Wonderbag fra Naturlig Liv]

Å bruke kraft til baby er en god måte å få i den lille gode byggeklosser som gelatin og kollagen. Kraft er også rikt på magnesium som er viktig for blant annet muskelfunksjon, kalsium, kalium og fosfor. I tillegg hjelper kollagen i kraften å binde kalsium til skjelettet.

Næringsinnholdet i kraften vil variere, og det er mange faktorer som påvirker kvaliteten på kraften.

kraft til baby

Kollagen/gelatin er viktig i oppbygging og vedlikehold av negler, hår, hud, sener, ledd og andre bløtdeler i kroppen, og er med på å bygge opp kroppens bindevev fra innsiden.  

Kraft kan også fungere som en fordøyelseshjelper for små babymager (også for voksne mamma- og pappamager).

Kraft til baby

Kraft lager du av bein, skinn, sener og fiskeavskjær. Kok kraft på hel kylling eller rester fra kyllingmiddagen. Få tak i kraftbein av storfé eller vilt og la det trekke over lang tid for å trekke ut mineraler og aminosyrer. Kok kraft av fiskeavskjær eller skalldyr til deilig fiskesuppe.

Kraft smaker utrolig godt, i tillegg er det bærekraftig. Du bruker deler av dyret som ellers ville gått til spille. Barn vokser raskt, og er avhengig av å få i seg gode byggeklosser som du finner i god hjemmelaget kraft.

kraft til baby

Husk: kraft skal ikke erstatte morsmelk eller morsmelkerstatning som drikke.

Kraft kan fint brukes i babymaten til de minste og er med på å gjøre maten enklere å fordøye.

Her kan du laste ned gratis krafthefte med oppskrifter på hjemmelaget leverpostei, bløtlagt grøt som er snill mot magen og så klart superkraft.

For deg som er medlem i Barnematfabrikken kan du klikke deg videre til Kraftskolen steg for steg her.

Tips til hvordan du kan bruke kraft i maten til babyen:

kraft til baby

Her får du vite hvordan du enkelt kan lage kraft til baby.

Grunnoppskrift – enkel kyllingkraft

 • 1 kyllingskrog (vinger, føtter, beinrester fra middagen, skinn, brusk)
 • Du kan også bruke 1 hel kylling
 • 2 gulrøtter (grovhakkes)
 • 1 løk (grovhakkes)
 • Vann

Fremgangsmåte:

Legg bein, skrog og grønnsaker i en kjele. Dekk med vann (i en 5 liters kjele – fyll opp til 4 liters merket). Sett gryta på plata og kok opp.

Når det har kokt opp fjerner du av skum som legger seg på toppen av kraften (valgfritt). Ha kyllingskrog og grønnsaker i en kjele. Fyll med vann så det dekker bein og skrog.

Kraftkoking på komfyren:

Sett kjelen tilbake på platen og kok opp. La kraften trekke på laveste varme. Et tips er å sette den på en av de minste platene du har på komfyren, slå denne platen på laveste temperatur og la den stå der. Du kan ha den på over natten, men synes du dette blir skummelt, kan du pakke kraften godt inn i dyner og tepper natten over. Bare pass på at temperaturen i kraften ikke går under 60 grader, og at kraften står en trygg plass langt borte fra små barn, da den blir veldig varm.

La kraften trekke i alt fra 6-48 timer.   

Med wonderbag

*sponset produkt fra Naturlig Liv

Sett kjelen tilbake på platen, og la kraften småkoke i 20-30 minutter til alt er gjennomvarmt. Ha kjelen over i wonderbag, lukk den godt og sett den en trygg plass. Kraften blir veldig varm, så pass på at wonderbagen står langt unna små barn. La den stå maks 10-12 timer før du gir den et oppkok og setter den tilbake i wonderbagen. La kraften stå i wonderbag i alt fra 6-48 timer. Jo lengre den står, jo mer næringsrik blir den.

kraft til baby

Barnemat-TV! Alt du trenger å vite om kraft! Skriv «KRAFT» for å få gratis krafthefte! ????

Publisert av BARE BRA BARNEMAT 9. mars 2018

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine


Fallon, Sally., M. & Daniel, Kaayla, T. (2017). Nourishing broth: An Old-Fashioned Remedy for the Modern World. New York:Grand Central Life and Style.

Daniel, Kaayla, T. (2003). https://www.westonaprice.org/health-topics/why-broth-is-beautiful-essential-roles-for-proline-glycine-and-gelatin/

 

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

4 kommentarer
Pamela sier 10. mai 2018

Hei! Ønsker gjerne å lage denne kraften, men ble litt usikker på framgangsmåten slik dere har skrevet den. Etter å ha kokt opp alt første gangen, skal man da bytte ut det vannet og koke opp igjen?

Svare
Smakfull thailandsk kyllinggryte som kan gis fra 6 måneder sier 15. januar 2019

[…] En deilig og smakfull kyllinggryte som kan gis fra barnet er 6 måneder gammelt. Bruker du egen kraft i oppskriften, blir også gryten enda bedre. Oppskrift på kraft finner du her. […]

Svare
Hilde sier 24. november 2020

Hei,
Jeg laget leverposteien deres til barna mine, og den ble veldig godt mottatt!
Jeg skulle derimot visst hvor lenge den holder i kjøleskap. Har fryst to bokser med leverpostei, men den som står i kjøleskapet hadde vært greit å vite hvor lenge den var ok å spise 🙂

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 26. november 2020

  Hei, som hovedregel holder det 2 dager i kjøleskap, vil foreslå å fryse ned i små porsjonsstørrelser som du kan ta opp 🙂

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis i innboksen din!