Hirsepinner med havre og banan som kan spises fra 6 måneder

Hirsepinner med havre og banan som kan spises fra 6 måneder

Hirsepinner er naturlig rike på jern. De er også superenkle og lage! Prøv deg frem og krydre med vanilje, kanel (ceylon), kardemomme eller ingefær.

Hirsepinner med havre og banan

2 dl hirseflak

2 dl havregryn, gjerne økologiske

2 godt modne bananer

1 liten ts kardemomme

1 ts bakepulver

Mos bananene godt med en gaffel. Ha de andre ingrediensene i bollen sammen med de moste bananene og bland godt. Spe på med litt vann om nødvendig. Spre utover et bakebrett dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter eller lenger om de blir for våte.

Hvis du bløtlegger kornet først bør du la vannet renne godt av. De trenger lenger tid i ovnen også og blir fort litt for våte så disse er enklere å håndtere uten bløtlegging først.

Skjær i den størrelsen du vil ha de. Du kan også forme de som kjeks før du steker.

Sjekk ut flere jerntips i innlegget 4 tips til hvordan du får i babyen din nok jern her

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Snapchat her eller instagram her

Bare Bra Barnemat

 

 

 

 

Klem fra Veronika og Stine

Du finner fremgangsmåte her:

 

About the Author Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

follow me on:

Leave a Comment:

20 comments
Eydgun Anette Jacobsen says 10. April 2017

Hei! Skal man helle av vannet som hirse og havre har ligget i før man blander sammen røren? Og hvilken konsistens skal de ferdige ha? Prøvde meg på disse men de ble som halvstekt grøt ?

Reply
    Stine Pedersen Svarthe says 11. April 2017

    Hei 🙂 Hell godt av vannet hvis du bløtlegger og la de stå litt lenger i ovnen. Men tror det beste er å droppe bløtlegging så de ikke må stå i ovnen i en evighet. De skal ikke være blaute men ikke knekkebrød konsistens heller 🙂

    Reply
Maria says 13. April 2017

Hvor lang holdbarhet tenker dere disse har? Hvordan bør de oppbevares? 🙂

Reply
    Stine Pedersen Svarthe says 29. April 2017

    Hei! De holder godt, jeg oppbevarer de i lufttett krukke. Jeg har spist de etter 1-2 uker og da var de bra 🙂

    Reply
Maja says 8. May 2017

Jeg lagde disse, og mini digger dem! Jeg har fryst mange, og tar opp en innimellom. Hun liker dem også etter opptining, og konsistensen endrer seg ikke nevneverdig etter en runde i fryseren. Takk for den fine oppskriften!

Reply
    Stine Pedersen Svarthe says 8. May 2017

    Så hyggelig at mini digger! Lurt å oppbevare i fryseren, det skal jeg jammen teste. Takk for tips 🙂

    Reply
Emelie says 28. May 2017

Hej! Mina hirspinnar möglar nästan direkt när jag förvarar i plastpåse. Hur bör de förvaras för att hålla? Tack!

Reply
Emelie says 28. May 2017

Oj! Såg att frågan redan var besvarad! Utsäkta.

Reply
Birgitte says 9. October 2017

Hei hei:)
Lurer på om jeg kan erstatte hirseflak med noe? Litt vanskelig å få tak i det her jeg bor.

Reply
    Stine Pedersen Svarthe says 9. October 2017

    Ja, prøv havremel. Er ikke helt sikker men tror det kan bli bra 🙂

    Reply
      julie says 4. January 2018

      Hei!
      Hva med hele hirse? Kanskje malt til mel?

      Reply
        Veronika Bjørnstad says 4. January 2018

        Hei! Du bør følge oppskriften på denne! Hel hirse krever blant annet bløtlegging før bruk!

        Reply
          julie says 5. January 2018

          Takk! Vet du hvordan hirseflak produseres/behandles? Er det på det samme måte som havregryn f eks?

          Reply
          Veronika Bjørnstad says 6. January 2018

          Hei, ja! Samme prosess. 🙂

          Reply
Nadia says 17. October 2017

Hei. Jeg lagde disse fine pinnene, men de ble så rare i konsistensen, litt seige, slik at det ble vanskelig å tygge. Babyen min på 8mnd satt de også i halsen. Hva gjorde jeg feil tro? Jeg la alt på en langpanne, men klarte ikke å få del fordelt på hele brettet, må jeg det? De stod inne i 30min ca, da de enda var våte. Jeg bløtla ikke først. Så la jeg de i en plastboks etterpå, det var kanskje feil? Bedre med glass?

Reply
    Stine Pedersen Svarthe says 18. October 2017

    Heisann! Vi legger ut video, ta en kikk nå da så ser du fremgangsmåte 🙂 Hvis du vil ha de tørre så legg de på rist og sett de tilbake i ovnen på litt lavere temperatur. Glass er best å oppbevare i synes jeg 🙂

    Reply
Babykjeks - perfekt å gnage på for små gummer som klør says 11. April 2018

[…] – steg for steg Mangois med kokos og lime som passer fra 6 måneder Hirsepinner med havre og banan som kan spises fra 6 måneder Hjemmelaget cashewnøttsmør som pålegg, i smoothie eller bakst Babykjeks […]

Reply
mangois med kokos og lime som passer fra 6 måneder says 22. April 2018

[…] – steg for steg Mangois med kokos og lime som passer fra 6 måneder Hirsepinner med havre og banan som kan spises fra 6 måneder Lammegryte med poteter, kraft og oregano til hele familien Bare Bra Barnemats […]

Reply
Maria says 16. July 2018

Hei!

For de som ikke liker banan, kan man bruke annen søtning? Feks aprikosmos? Hvor mye tror dere man trenger da?

Reply
    Stine Pedersen Svarthe says 8. August 2018

    Aprikosmos fungerer veldig bra, jeg er litt usikker på mengde. Så må nok prøve seg frem, skal se om det kommer en oppskrift snart 🙂

    Reply
Add Your Reply

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis her.