Jordbær-, og bananlapper med spiret mel - fra 6 måneder -

Jordbær-, og bananlapper med spiret mel – fra 6 måneder

Lyst på noe godt til frokosten? Lapper er en favoritt for både store og små, og passer også veldig godt i matpakka eller som turmat!

Disse er laget med Bare Bra Barnemats spiret mel. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna. Du kan bestille spiret mel i nettbutikken vår her.

I denne oppskriften kan du bruke enten spiret bakemiks eller spiret brødmiks. Bakemiksen inneholder 2/3 siktet speltmel og gir et finere resultat, mens brødmiksen er laget av kun sammalt spelt mel og gir et grovere resultat.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Allergener: egg, gluten

Ingredienser

En håndfull jordbær (ferske eller frosne)

1 banan

1 egg

En slump valgfri melk (vann eller kokosmelk anbefales til barn under 10 mnd)

3 ss spiret bakemiks  eller spiret brødmiks (eller vanlig speltmel)

1 ts bakepulver

1 liten klype salt (kan sløyfes til de minste barna)

Slik gjør du

Husk å koke jordbærene i 1 minutt før du har de i røren, hvis du bruker frosne importerte/utenlandske bær!

Bland alle ingrediensene godt sammen med en kjøkkenmaskin. La det deretter stå og svelle i 15 – 20 minutter.

Stekes i panne på medium varme med kokosolje eller smør.

Server de som de er eller med noe godt på toppen. F eks nøttesmør eller bær.

 

Se også våre andre oppskrifter med spiret mel her.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.