Kanelmuffins til hverdags og til fest - fra 6 måneder
Kanelmuffins til hverdags og til fest - fra 6 måneder

Kanelmuffins til hverdags og til fest – fra 6 måneder

Muffins er så enkelt og ta med og jeg får aldri nok av muffinsoppskrifter, så nå var det på tide og eksperimentere med en ny og enkel oppskrift og det resulterte i kanelmuffins som kan serveres både til hverdags og fest.

Det eneste du gjør er å blande sammen alt i en bolle og vips så er det klart til steking.

Oppskrift

Fra 6 mnd (bruk frukt som søtning)

Gir 10-12 muffins

Allergener: gluten, egg

Ingredienser

3 dl fint sammalt speltmel

1 dl havregryn

2 ts bakepulver

1,5 ts ceylon kanel

1 egg

2 dl vann/melk (vi brukte havremelk)

5 ss kaldpresset olivenolje

5 ss søtning (vi brukte lønnesirup) eller 1 moden banan til barn under 12 mnd

Kanelmuffins til hverdags og til fest - fra 6 måneder

Sånn gjør du

Finn frem en bolle og en slikkepott eller et annet redskap du kan blande ingrediensene med. Ha de tørre ingrediensene i bollen: mel, havregryn, bakepulver og kanel.

Pisk egget i en bolle og bland inn de andre våte ingrediensene: olivenolje, egg og lønnesirup. Dersom du bruker banan istedenfor lnnesirup kan du mose denne med en gaffel eller ballongvisp og så vende det inn sammen med de våte ingrediensene.

Ha røren i muffinsformer og stek i 15 minutter på 175 grader varmluft. Bruk gjerne et stekebrett med faste muffinsformer (men ha papir eller silikonformene oppi der igjen), for da unngår de at muffinsene sklir utover.

Her finner du oppskrift på supergode og søte spinatmuffins.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.