Spinatmuffins som du kan gi fra babyen er 12 måneder
spinatmuffins

Spinatmuffins som du kan gi fra 12 måneder

Vi elsker å lage oppskrifter som gjør at barna spiser mer grønnsaker. Disse spinatmuffinsene er akkurat passe søte. Husk at spinat ikke bør gis til barn under 12 måneder og du bør også tenke på mengden etter barnet har fylt ett år. Her kan du lese mer om hvilke 6 matvarer du ikke bør gi til babyen din. I tillegg til å snike inn grønnsaker i muffins og andre matretter bør du også servere grønnsakene i sin opprinnelige form. Det er viktig at barn får se, kjenne og smake ulike grønnsaker. Er barnet ditt under 12 måneder? Bytt ut spinat med 3 gulrøtter.

Oppskrift

Oppskriften gir 10-12 muffins

Passer fra 12 mnd

Allergener: egg, melk, gluten

Ingredienser

1 stor pose spinat

2 store dadler/4 små dadler/4 ss honning (honning fra 12 måneder)

70 gram smør

2 egg

1 dl væske

2 godt modne bananer

4 dl speltmel sammalt fin

2 ts ekte ceylon kanel

1 ts bakepulver

spinatmuffins

Sånn gjør du

Bruk en blender eller en kjøkkenmaskin.

Velger du å bruke dadler som søtning må du mose dadlene til puré. Du kan bruke blenderen din og ha myke dadler i blenderen sammen med smeltet smør. Legg dadlene i varmt vann for å mykne de litt om de er harde, eller kjør de noen sekunder i mikroen.

Kjør først dadler og smør i blender. Bruker du honning kan du bare kjøre honning, smør, vann, bananer og egg til en jevn masse.

Ha i spinaten i 3 runder. Det kan være du må stoppe blenderen og trykke spinaten litt ned innimellom. Når alt er en jevn grønn masse stopper du blenderen.

Til babyer under 12 måneder kan du raspe 3 gulrøtter på rivjern eller ha i en squash.

Finn frem en bolle og bland sammen mel, bakepulver og kanel. Så tilsetter du spinatrøra og blander godt. Ha i muffinsformer og stek midt i ovnen i ca 15 minutter på 180 grader varmluft.

Fryser du spinatmuffinsene bør du tine de i romtemperatur. Spinat bør ikke varmes flere ganger.

Oppskrift på saftige minimuffins med frukt og grønnsaker finner du her.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

5 kommentarer
Rodaba Rana sier 1. september 2018

Supert. Jeg prøvde det og det vat num num. Barna mitt liker det veldig mye

Svare
Ananas- og mangomuffins med kanel - kan gis fra 6 måneder sier 8. oktober 2018

[…] Oppskrift på spinatmuffins finner du her. […]

Svare
Rosa pannekaker med en hemmelig ingrediens (fra 12 måneder) sier 25. mars 2019

[…] Sjekk Stines grønne spinatmuffins her. […]

Svare
Kanelmuffins til hverdags og til fest - fra 6 måneder sier 4. juli 2020

[…] Her finner du oppskrift på supergode og søte spinatmuffins. […]

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.