Brownie med en hemmelig ingrediens - uten egg og gluten
Brownie med en hemmelig ingrediens - uten egg og gluten

Brownie med en hemmelig ingrediens – uten egg og gluten

Brownie med en hemmelig ingrediens. Det er så mange næringsrike ingredienser som kan snikes inn i frokost og middag men også i kaker. Ingredienser som er med på å bidra til et stabilt blodsukker, bidrar med nyttige næringsstoffer som hjelper små kropper.

Kake kan være så mye mer enn sukker, fett og stort sett det vi ser på som «tomme kalorier» (som det var da jeg vokste opp) og med det fulgte et blodsukker som føyk i været. Før var det riktignok ikke kaker og godteri like ofte som i dag, men derfor blir det enda viktigere å passe på å snike inn når vi kan.

Godterikake

Et tips til barna blir større er å toppe kaken med godteri (og frukt) istedenfor «bare» frukt. De får en følelse av at de får godteri og «det alle andre får» men samtidig har du fylt kaken med masse næringsrike godsaker. Barn spiser også med øynene så bruk fantasien med farger og pynt. Pynten trenger heller ikke være spiselig, det kan være figurer av det barnet liker. Her er det unicorn som er populært om dagen og lillebror liker dinosaurer. Det er ofte enkle grep som kan gjøres for å holde på det vi ønsker samtidig som man møter verden utenfor med alle mulige fristelser.

Dette gjør vi

  • Nonstop i Bare Bra Barnemats mangois
  • Kjøper godteri på helsekost (slipper sprøytemidler og tilsetningsstoffer)
  • Pynter næringsrike kaker med fargerik topping som metter øynene

Ta med barna og lag egne regler for hva som skal være i maten

Ta gjerne barna med fra de er små, bak kake med bønner eller rødbeter. Muffins med avokado eller vafler med gulrot eller pastinakk. Lag suppe eller gryter med grønnsaker barna ikke spiser enda. Selv moser jeg inn løk i endel av middagene våre fordi det så altfor ofte plukkes vekk.

Selv om barna trenger å se matvarene i sin opprinnelige form kan du også snike inn sånn at de får i seg alle de nyttige vitaminene, antioksidantene og plantestoffene fra gode råvarer.

Brownie med en hemmelig ingrediens

Alder: 1 år

Mengde: 1 kakeform = 9 kakestykker (avhengig av hvordan du kutter)

Allergener: Ingen (egg men denne kan enkelt byttes ut)

Ingredienser:

100 gram mørk sjokolade (70%) bruk melkefri om barnet eller noen i familien ikke tåler melk

2 ss kokosolje

380 gram svarte bønner

200 gram dadler

3 egg eller 3 ts bakepulver + 3 ss eplecidereddik

30 gram kakao

50 gram søtning (lønnesirup, kokosblomstsukker eller honning)

1 klype havsalt

Pynt: nonstop, sjokolade, jordbær, blåbær

Brownie med en hemmelig ingrediens - uten egg og gluten

Sånn gjør du

Til denne oppskriften trenger du en kakeform 20×20 cm.

Sett ovnen på 180 grader.

Finn frem en kjele, skru platen på laveste temperatur og ha i sjokolade og kokosolje. Men dette smelter finner du frem en bolle.

Skyll bønnene og la renne godt av før du har de i bollen sammen med dadler (husk å fjerne eventuelle steiner) Ha i egg dersom du ønsker det. Hvis du ikke bruker egg kan du blande sammen 3 ts bakepulver og eplecidereddik i en skål.

Bruk en stavmikser og mos bønnene og dadlene til puré.

Tilbake til kjelen:

Rør litt i kjelen og når sjokolade og kokosoljen har smeltet kan du sette den litt til siden.

I bollen hvor du har most bønner og dadler tilsetter du den smeltede sjokoladen, og så kan du ha i blandingen med bakepulver og eplecidereddik, kakaopulver, søtning og havsalt.

Bland alt godt sammen, jeg brukte bare en slikkepott.

Stekes på 180 grader i 25 minutter, til du ser kaken begynner å få sprekker. Avkjøles på rist. Fungerer veldig fint og fryse.

Pyntes med nonstop eller jordbær.

Brownie med en hemmelig ingrediens - uten egg og gluten

Her finner du oppskrift på brownie med nøtter.

Her finner du oppskrift på rosa råkake med jordbær

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis i innboksen din!