Kikertlapper - oppskrift fra Laila som er medlem i Barnematfabrikken
Kikertlapper - oppskrift fra Laila som er medlem i Barnematfabrikken

Kikertlapper – oppskrift fra Laila som er medlem i Barnematfabrikken

Kikertlapper som kan gis fra 6 måneder – dette er oppskriften til Laila, som er medlem av Barnematfabrikken. Hun delte den i medlemsgruppen og jeg måtte teste, disse så jo så gode ut – og det var de! Her får du oppskriften.

Kikertlapper fra Laila

Fra 6 måneder

 • 1 pakke kikerter (380gram)
 • 2 store, godt modne økologiske bananer
 • 4 store dadler (medjool) eller 6-7 små
 • 3 egg
 • 2 dl emmer (en meltype, du kan bruke økologisk spelt eller hvete også) bruk glutenfritt havremel for glutenfrie lapper
 • 2 dl grov rug/spelt
 • 2 dl vann
 • 2 ts bakepulver

Sånn gjør du

Skyll kikertene og ha de i en bolle sammen med bananer, dadler og vann. Husk å ta ut steinen om du bruker dadler med stein. Er dadlene harde kan du legge de i litt varmt vann først.

Bruk en stavmikser eller en kjøkkenmaskin og bland sammen. Så tilsetter du egg, mel og bakepulver og blander sammen før du steker til lapper. Jeg hadde også en god teskje ceylonkanel i, det ble veldig godt. Du kan også bruke vanilje eller kardemomme.

Stekes i godt smør. Frys gjerne, disse er perfekt i matpakka eller på tur.

Her finner du oppskrift på superpopulære bananlapper som alle barn elsker.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Tonje Stavdal sier 17. februar 2021

Hei;)

Kva meinast med 2 dl emner i kikertlappene til Laila?

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 3. mars 2021

  Hei, det er en type mel, du kan også bruke speltmel eller hvetemel 🙂

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.