Bananlapper har vært en favoritt hjemme hos oss i flere år. De er superenkle å hive sammen til frokost og er ypperlig tilbehør i matboksen til de små.
Nå sa jeg jo at det bare var to ingredienser, og det kan det jo være – men! Lappene blir veldig mye bedre med litt kardemomme og litt kanel i tillegg. Så det vil jeg virkelig anbefale deg å bruke.
Passer fra 6 måneder
Til ca 5 små bananlapper trenger du:
- 1 egg
- 1 banan
- 1/2 ts kardemomme
- et dryss kanel
Disse er også veldig gode med 2 ss havremel (eller mer) og en liten teskje bakepulver.
Sånn gjør du:
Skrell bananen og legg den på en tallerken.
Mos den god med gaffel.
Knekk et egg og ha det i en bolle.
Pisk egget godt.
Ha i most banan og krydder og pisk godt.
Ha smør i stekepanna og stek lappene på medium varme.
Jeg pleier å steke 3 små lapper av gangen.
La de «sette seg litt» før du snur dem så det ikke ender i bananlapp-katastrofe.
Steketips: Bruk jernpanne, da får du inn litt jern den veien og!
Server gjerne lapper med friske bær og kokoskrem (den tykke delen av kokosmelken) eller eplemos og seterrømme (fra 10 måneder).
Bananlapper
Gjør klar frokosten kvelden før på 1-2-3😋 Skriv BMF i kommentarfeltet <3
Posted by Bare Bra Barnemat on Sunday, February 11, 2018
Her finner du oppskrift på havrelapper med avokado
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
