Kokossnack krever noen timer i ovnen om du vil tørke de. Smak deg gjerne frem, disse smaker også godt når de er litt bløtere i konsistensen. Skal du oppbevare de i krukke er det viktig at du tørker de helt, da holder de seg lenger. Hvis ikke anbefales jeg deg å fryse de ned. Alle ingrediensene i kokossnack kan gis fra babyen er 6 måneder men disse passer bedre når babyen blir litt større og spiser mer mat med biter. Her finner du oversikten over alle matvarene du kan gi barnet ditt fra 6 måneder.
Kokossnack med banan
ca 2o stykker
2 modne bananer
3 ss eplemos, du finner usøtet økologisk eplemos i dagligvarebutikk eller helsekost
6 ss kokosmasse
6 ss hel eller spiret bokhvete, kjøpes på helsekost. Kan erstattes med solsikkekjerner.
4 ss havregryn

Skru stekeovnen på 180 grader.
Finn frem en bolle. Mos 2 modne bananer med en gaffel til det er godt most.
Du kan kjøre kokosmassen og havregryn en runde i kjøkkenmaskinene om du vil ha mindre biter men det er ikke nødvendig.
Ha i eplemos, kokosmasse, bokhvete/solsikkekjerner og havregryn.
Finn frem et stekebrett, dekk med bakepapir og legg små topper på bakepapiret.
Stek i 10 minutter på 180 grader midt i ovnen. Skru varmen ned til 65 grader og stek videre i 3-4 timer.
Avkjøl og spis eller oppbevar i en krukke. Holdbarheten avhenger av om de tørkes helt eller ikke. Frys ned så holder de lenger.
Her finner du oppskrift på havrekjeks med blåbær.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
