Kokossnack med banan krever noen timer i ovnen om du vil tørke de slik at de får lenger holdbarhet. De er også veldig gode når de er bløtere i konsistensen, men da har de kortere holdbarhet. Skal du oppbevare de i krukke er det viktig at du tørker de helt, for å unngå at de mugner. De kan også fryses.
Oppskrift
Passer fra 8 måneder (men ingrediensene kan spises fra 6 måneder)
Gir ca 2o stykker
Allergener: ingen
Ingredienser
2 modne bananer
3 ss usøtet eplemos (du finner usøtet økologisk eplemos i dagligvarebutikk eller helsekost)
6 ss kokosmasse
6 ss spiret bokhvete (fra for eksempel Økosjokolade)
4 ss havregryn
![Kokossnack med banan - næringsrik snacks til små og store](https://www.barebrabarnemat.no/wp-content/uploads/2018/02/Blogg-innleggsbilder-750x500-12.png)
Slik gjør du
Skru stekeovnen på 180 grader.
Finn frem en bolle. Mos bananene med en gaffel til det er godt most.
Du kan kjøre kokosmassen og havregryn en runde i kjøkkenmaskinene om du vil ha mindre biter men det er ikke nødvendig.
Ha i eplemos, kokosmasse, bokhvete og havregryn.
Finn frem et stekebrett, dekk med bakepapir og legg små topper på bakepapiret.
Stek i 10 minutter på 180 grader midt i ovnen. Skru varmen ned til 65 grader og stek videre i 3-4 timer.
Avkjøl og spis eller oppbevar i en krukke. Holdbarheten avhenger av om de tørkes helt eller ikke. Frys ned så holder de lenger.
Her finner du oppskrift på havrekjeks med blåbær.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.