Kokossnack med banan - næringsrik snacks til små og store
Kokossnack med banan - næringsrik snacks til små og store

Kokossnack med banan – næringsrik snacks til små og store

Kokossnack krever noen timer i ovnen om du vil tørke de. Smak deg gjerne frem, disse smaker også godt når de er litt bløtere i konsistensen. Skal du oppbevare de i krukke er det viktig at du tørker de helt, da holder de seg lenger. Hvis ikke anbefales jeg deg å fryse de ned. Alle ingrediensene i kokossnack kan gis fra babyen er 6 måneder men disse passer bedre når babyen blir litt større og spiser mer mat med biter. Her finner du oversikten over alle matvarene du kan gi barnet ditt fra 6 måneder.

Kokossnack med banan

ca 2o stykker

2 modne bananer

3 ss eplemos, du finner usøtet økologisk eplemos i dagligvarebutikk eller helsekost

6 ss kokosmasse

6 ss hel eller spiret bokhvete, kjøpes på helsekost. Kan erstattes med solsikkekjerner.

4 ss havregryn

Kokossnack med banan - næringsrik snacks til små og store

Skru stekeovnen på 180 grader.

Finn frem en bolle. Mos 2 modne bananer med en gaffel til det er godt most.

Du kan kjøre kokosmassen og havregryn en runde i kjøkkenmaskinene om du vil ha mindre biter men det er ikke nødvendig.

Ha i eplemos, kokosmasse, bokhvete/solsikkekjerner og havregryn.

Finn frem et stekebrett, dekk med bakepapir og legg små topper på bakepapiret.

Stek i 10 minutter på 180 grader midt i ovnen. Skru varmen ned til 65 grader og stek videre i 3-4 timer.

Avkjøl og spis eller oppbevar i en krukke. Holdbarheten avhenger av om de tørkes helt eller ikke. Frys ned så holder de lenger.

Her finner du oppskrift på havrekjeks med blåbær.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Lise sier 2. mars 2018

Hei ? tenkte eg skulle lage disse i dag men hva kan eg bruke istedenfor eplemos? Tåler ikke eple selv så da hadde det vært fint å bruke noe annet som er litt mer lettfordøyelig. Bare bruke vann? Også har eg et spm ang solsikkefrø. Stemmer det at man ikkje skal spise for mye av dette grunnet innehold av stoffer som ikkje er så bra? Dere gjør en super jobb og det er veldig kjekt å kunne følge dere ?? mvh Lise

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 2. mars 2018

    Hei! Så hyggelig 🙂 Du kan bruke pære eller bare droppe det også. Tenker du kanskje på linfrø? Solsikkefrø skal ikke være noe problem 🙂

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.